Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πύργος: Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος ο Αντώνης Καράμπελας

ΦΩΤΟ από το ilialive.gr
ΦΩΤΟ από το ilialive.gr

Η παραίτηση του αντιδημάρχου Πύργου, έγινε δεκτή…

Όπως διαβάζουμε στο IliaLive, ο κύριος Καράμπελας προχώρησε στην κίνηση αυτή μετά και την πρώτη του καταδίκη του στο δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος
και ενώ αναμένεται σχετική απόφαση για το θέμα από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.
Η παραίτηση αυτή από τη θέση του αντιδημάρχου και του δημοτικού συμβούλου, έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο.

Η επίσημη ανακοίνωση του δήμου

“Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου και του δημοτικού συμβούλου υπέβαλε σήμερα στον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Αντώνης Καράμπελας.

Ο κ. Καράμπελας αναφέρει ότι ο λόγος της παραίτησής του είναι η στοχοποίησή του για ενέργειες και αποφάσεις που έλαβε ως αντινομάρχης στην τότε Ν.Α. Ηλείας, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπέκρυπταν δόλο ή προσωπικό όφελος, ενώ σημειώνει ότι αυτό του επιβάλλει να υποστηρίξει την προσωπική του τιμή και υπόληψη από τη θέση του μη αιρετού.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αυτοδιοίκηση και ο δήμος Πύργου στερούνται ενός στελέχους που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υπόθεση του κοινού συμφέροντος. Μια διαδρομή ανιδιοτέλειας και προσφοράς στη δημόσια ζωή τερματίζεται με άδικο τρόπο. Ο τρόπος αυτός σε καμια περίπτωση δεν αφήνει σκιές στη διαδρομή του Αντώνη Καράμπελα, που έχει την αμέριστη ηθική στήριξη, τη δική μου και όλης της παράταξης».

Η επιστολή παραίτησης

«Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου και την παραίτησή μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Πύργου.

Η επιλογή των συμπολιτών μας να με αναδείξουν στην θέση του Δημοτικού Συμβούλου ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα και γι’ αυτή την τιμή που μου έκαναν θα είμαι για πάντα ευγνώμων σ’ όλους τους συμπολίτες μας και των οποίων την καλοπροαίρετη κριτική πάντα θα ακούω και θα αποδέχομαι.

Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι και προφανείς και γνωστοί.
Η στοχοποίηση στο πρόσωπό μου για ενέργειες και αποφάσεις μου, κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Αντινομάρχης στην τότε Ν.Α. Ηλείας και που σε καμία περίπτωση δεν είχαν τον δόλο και το προσωπικό μου όφελος, επιβάλλουν σε μένα να υποστηρίξω την προσωπική μου τιμή και υπόληψη από τη θέση του μη αιρετού.

Αποφάσεις οι οποίες μοναδικό σκοπό είχαν την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και το κοινό συμφέρον. Κάτι που θέλω να πιστεύω έχει καταγραφεί στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας
καθ’ όλη την διάρκεια της ενασχόλησής μου με τα κοινά από το 1991.

Κύριε Δήμαρχε,
Αφού ευχαριστήσω τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας για την στήριξη και την συνεργασία που μου προσέφεραν και εσάς προσωπικά για την επιλογή σας να με ορίσετε Αντιδήμαρχο τόσο κατά την πρώτη διετία, όσο και κατά την δεύτερη διετία της Δημοτικής περιόδου, σας παρακαλώ να αποδεχτείτε την παραίτησή μου.

Διαβάστε ακόμα:

Αγρότης στο Ηράκλειο απείλησε ότι θα σκοτώσει παγώνια!

Κρήτη: “Βουτιά” στο κενό για 50χρονο πατέρα δύο παιδιών!

Μεσσηνία: Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες από το χαλάζι – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε