weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Πύργος: Τα ποντίκια τρώνε την πιο δημοφιλή φυσιογνωμία της πόλης -Δείτε τις φωτογραφίες!

Πύργος: Τα ποντίκια τρώνε την πιο δημοφιλή φυσιογνωμία της πόλης -Δείτε τις φωτογραφίες! | Newsit.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Πάει καιρός που ο Πάνος, ο Πάνος με τα πιστόλια όπως τον φωνάζουν όσοι τον γνωρίζουν, χάθηκε από τα γνωστά στέκια της πλατείας έξω από την Εθνική Τράπεζα και η απουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη. Δημοφιλής, η πιο καλτ φυσιογνωμία του Πύργου, ένα μεγάλο άκακο παιδί με χαμηλή νοημοσύνη, που όλοι τον αγαπάνε.

Με τον Πάνο που σήμερα κοντεύει τα εξήντα, μεγάλωσαν γενιές και γενιές, είναι πλέον κομμάτι της ιστορίας του Πύργου. Η αναζήτησή του από φίλους και γνωστούς που τους έλειψε και τον έψαξαν, δεν ήταν δύσκολη ιστορία. Το δύσκολο ήταν να μπορέσει κανείς να αντικρίσει το πώς ζει στο σπιτάκι που του άφησε κληρονομιά η μάνα του σε μια φτωχογειτονιά στο Κοκκινόχωμα σε κάποια πάροδο της Παυσανίου, χωρίς να κλάψει η ψυχή σου και κυρίως χωρίς να ντραπείς!

Εικόνες τριτοκοσμικές. Εικόνες που προκαλούν θυμό. Εικόνες που πληγώνουν, που κόβουν την ανάσα… Ο Πάνος κοιμάται και ξυπνάει αγκαλιά με τα ποντίκια!

Σύμφωνα με το ilialive.gr, το βράδυ του επιτίθενται στον ύπνο του οι αρουραίοι και από το φόβο του ξυπνάει, αναζητά καταφύγιο στη γειτονιά και φωνάζει: «Ήρθαν πάλι τα… μωρά!» Κι όταν φυσικά λέει μωρά εννοεί τα τεράστια ποντίκια που τον έχουν δαγκώσει σε όλο του το σώμα. Στα χέρια, στα πόδια, στην κοιλιά, μέχρι και στο πρόσωπο του επιτέθηκαν και κόντεψαν να του φάνε και τα μάτια που είναι πρησμένα από τις δαγκωματιές!

Στο μικρό του σπίτι, από την δυσοσμία δεν μπορεί να μπει άνθρωπος μέσα. Ρούχα πεταμένα ανάκατα με περιττώματα και ποντίκια να κόβουν βόλτες! Ένα σπιτάκι που όταν ζούσε η μάνα του και τα αδέλφια του, το είχαν κούκλα από την καθαριότητα. Μόλις έχασε όμως πριν 4-5 χρόνια και τον τελευταίο αδελφό του που τον φρόντιζε με αγάπη, ο Πάνος έμεινε στο έλεος του Θεού και ευτυχώς για εκείνον που έχουν βρεθεί κάποιοι καλοί γείτονες και ελάχιστοι φίλοι από τα παλιά και τον μαζεύουν στα σπίτια τους, τον φροντίζουν, τον κάνουν μπάνιο, του πληρώνουν το ρεύμα, αλλά στο σπίτι του λόγω της άθλιας κατάστασης που επικρατεί δεν μπορούν να μπουν!

Έτσι, το περασμένο Σάββατο (18-02-2012) το πρωί, στη γειτονιά του Πάνου σήμανε γενική κινητοποίηση με πρωτοβουλία του κ. Φώτη Δημόπουλου που μεγάλωσε όπως μας είπε με την Πάνο και την οικογένειά του, για να δουν τι μπορούν να κάνουν γιατί ούτε λύση είναι ένα πιάτο φαϊ, ούτε μπορεί να ζει από την φιλευσπλαχνία των γειτόνων. Γιατί ο Πάνος έχει την σύνταξη της μάνας του από το ΙΚΑ, 650 ευρώ, μόνο που από αυτά όπως κι ο ίδιος λέει, δεν βλέπει ούτε… ευρώ, γιατί τα παίρνουν κάποιοι συγγενείς που ζουν εκτός Ηλείας και στους οποίους έχει ανατεθεί από το δικαστήριο η… επιμέλειά του, επιμέλεια σχήμα λόγου δηλαδή!

Πριν λίγο καιρό είχαν κανονίσει εκείνοι που έχουν την επιμέλειά του με ένα εστιατόριο να του πηγαίνει φαϊ κάθε μεσημέρι και όπως λέει κι ο ίδιος ο Πάνος, του το κρεμάγανε έξω σαν το σκυλί, το μισό το τρώγανε τα ποντίκια κι ότι απέμενε το έτρωγε ο… Πάνος! Έτσι, κόπηκε και το φαϊ!

«Θέλω μια σόμπα να ζεσταίνομαι και μια τηλεόραση» λέει με παράπονο. «Άμα έχω τηλεόραση δεν θα φοβάμαι τα βράδια και δεν θα ξανάρθουν και εκείνοι οι κακοί που με ενοχλούν το βράδυ»! Όπως μάθαμε και όπως με τον τρόπο του μας εκμυστηρεύτηκε ο Πάνος, εκείνοι οι κακοί που λέει, είναι κάποια… ανθρωπόμορφα τέρατα που έβγαλαν αντικλείδια από το σπίτι του και τις νύχτες μπαίνουν μέσα και τον κακοποιούν! Γιατί ένα παιδί με χαμηλή νοημοσύνη, ένας άκακος γίγαντας στο σώμα αλλά παιδί στο μυαλό, πώς να τους αντιμετωπίσει;

#TAGS MM