Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πύρινα μέτωπα σε Οινόφυτα, Γιάννενα και Φλώρινα

Πύρινα μέτωπα σε Οινόφυτα, Γιάννενα και Φλώρινα

Συνεχίζουν οι πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες που ξεσπούν η μία μετά την άλλη σε όλη τη χώρα, μέσα στο καλοκαίρι.

Πυρκαγιά ξέσπασε δέκα λεπτά μετά τις 4 και βρίσκεται σε οικόπεδα με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Οινόφυτα Βοιωτίας. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο αεροσκάφη. Κοντά στο πύρινο μέτωπο δεν υπάρχουν κατοικίες παρά μόνο εργοστάσια τα οποία δεν απειλούνται καθώς η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Την ίδια ώρα υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά, που ξέσπασε χθες στις 6 το απόγευμα, στην περιοχή Χαραυγή του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Ωστόσο, ένα νέο πύρινο μέτωπο από την Αλβανία, πάλι στην περιοχή της Κακαβιάς, κινείται απειλητικά προς την περιοχή Χαραυγή Πωγωνιού. Η νέα φωτιά είναι ιδιαίτερα απειλητική και κατευθύνεται σε ελληνικό έδαφος με πυκνή βλάστηση, γεγονός που υποχρέωσε τις ελληνικές Αρχές, σε συνεργασία με τις αλβανικές, να επιχειρήσουν τον έλεγχό της επί αλβανικού εδάφους. Έτσι, δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη “Κάναντερ” και ένα ελικόπτερο “Έρικσον” κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ ενισχύθηκαν και τα επίγεια μέσα πυρόσβεσης.

Απόλυτα ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στη χωματερή της Δουρούτης, μετά την εκδήλωση νέας εστίας φωτιάς, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το τμήμα όπου σημειώθηκε η φωτιά απομονώθηκε πλήρως, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα επέκτασης.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι, σε δύσβατη περιοχή, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας. Από την πυρκαγιά κάηκαν 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 9 άνδρες, καθώς και 7μελές πεζοπόρο τμήμα.

Διαβάστε επίσης: 67χρονη προφυλακίστηκε για μπαράζ εμπρησμών στην Ανάβυσσο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε