Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ραγίζει καρδιές! Δελφίνι κουβαλάει στην πλάτη το νεκρό μωρό του [pics, vid]

Ραγίζει καρδιές! Δελφίνι κουβαλάει στην πλάτη το νεκρό μωρό του [pics, vid]

Μια συγκλονιστική ιστορία εκτυλίχθηκε στα νερά του Αμβρακικού με θλιβερό πρωταγωνιστή ένα δελφίνι και το νεκρό μωρό του.

Όπως αναφέρει το agriniosite.gr, οι  ερευνητές του Ινστιτούτου Tethys (ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος -ιδρύθηκε το 1986) που εργάζονται για την « Ionian Dolphin , παρατήρησαν, ένα δελφίνι στα νερά  του Αμβρακικού Κόλπου, να «κρατά» ένα μικρό νεκρό δελφίνι. Οι ερευνητές, ενημερώθηκαν για το δελφίνι και με βάση τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν το βρήκαν και άρχισαν να παρατηρούν την συμπεριφορά του.

Τόσο από το βίντεο όσο και από το φωτογραφικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα ότι  το θηλυκό δελφίνι  σηκώνει  το μικρό νεκρό μωρό του πάνω από την επιφάνεια και το σπρώχνει επανειλημμένα. Σα να προσπαθεί να το επαναφέρει στη ζωή!

Όπως εξηγούν μέλη της ομάδας δεν είναι η πρώτη φορά φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Αμβρακικό κόλπο. Παρόμοιο φαινόμενο διεπίστωσαν και το 2016  χαρακτηρίζοντας σπαρακτική και για τους ίδιους την όλη διαδικασία.

πηγή: Agriniosite.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις