Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Απάντηση του νοσοκομείου μετά τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας

Ρέθυμνο: Απάντηση του νοσοκομείου μετά τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρέθηκαν στο στόχαστρο τον τελευταίο καιρό και τώρα εκφράζουν την δική τους διαμαρτυρία αλλά και αγωνία.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων, με ανακοίνωσή του, αναδεικνύει το πρόβλημα της υποστελέχωσης, των τριτοκοσμικών συνθηκών στις υποδομές, την έλλειψη υλικών αλλά και την οργάνωση και τον συντονισμό στην λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αναγκάζονται να πάρουν θέση μετά τα όσα ακούστηκαν για το νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου και με στόχο να κατανοήσει η κοινωνία του νομού και όχι μόνο. Χαρακτηριστικά αναφέρουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου: “Ειδικότερα στο ΤΕΠ κατά τη νυχτερινή βάρδια καλούνται δύο νοσηλευτές να καλύπτουν και τους δύο τομείς (παθολογικό, χειρουργικό) συν την Ανάνηψη και τους ασθενείς της Βραχείας Νοσηλείας”.

“Παρά τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες το προσωπικό εργάζεται με υπευθυνότητα, ξεπερνώντας πολλές φορές τις δυνάμεις του” υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και καλούν την διοίκηση και τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου να δουν επί της ουσίας και αποτελεσματικά, το θέμα της στελέχωσης, οργάνωσης και λειτουργίας του τόσο σημαντικού Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών.

Η απάντηση αυτή των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έρχεται μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής, των αποτελεσμάτων τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, της έκθεσης του Ιατροδικαστή και την προκαταρκτική εξέταση που έγινε από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα για τον θάνατο της 15χρονης Στέλλας

Ρέθυμνο: Τι πραγματικά συνέβη με το θάνατο της 15χρονης; Τι έδειξαν οι κάμερες του μπαρ;

“Η 15χρονη πέθανε από το αλκοόλ γιατί ήπιε παραπάνω απ’ όσο θα άντεχε ένας ενήλικας!”

Κρήτη: Στερνή μου γνώση… – Μετά τον θάνατο της 15χρονης Στέλλας σαρώνουν μπαρ και καφετέριες!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε