Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Έφυγε από την πατρίδα του, για να γίνει βοσκός στην Κρήτη!

ΦΩΤΟ από madeincreta.gr
ΦΩΤΟ από madeincreta.gr

Ο Ιμραάν είναι ένας 25χρονος που ξεκίνησε από την Τζακότ του Πακιστάν αναζητώντας μια ζωή μακριά από τις συγκρούσεις και τη μιζέρια. Η μοίρα του, τον έβγαλε στις κορφές κοντά στο περήφανο Κρυονερίτη και τον έκανε βοσκό.

Είναι ο μοναδικός μετανάστης ανάμεσα στους εκατό μικρούς και μεγάλους του χωριού Καλή Συκιά, που το σύνολο των ανθρώπων επιβιώνει κατά κύριο λόγο από τα «κουράδια». Είναι ο ξεχωριστός μαυριδερός, που δείχνει από απόσταση την εθνικότητά του και στη μικρή κοινωνία που υπάχθηκε θα πρέπει «θέλοντας και μη να προσαρμοστεί» στα νέα ήθη, διαφορετικά εκεί, τα «μαύρα πουκάμισα» δεν αστειεύονται!

Τι ζητά, όμως, ο Ιμραάν μέσα στους πονεμένους, λιγοστούς γέροντες και γερόντισσες εκεί στα ορεινά στα νότια, που είδαν τη φρίκη τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου του 1943 κι η ψυχή τους στάζει ακόμη αίμα από το ολοκαύτωμα; Ψάχνει κι αυτός ότι έψαχναν και οι χιλιάδες δυστυχείς Έλληνες όταν ξενιτεύονταν για «μια μπουκιά γλυκό ψωμί» στα εργοστάσια και τις φάμπρικες της Αμερικής και της Γερμανίας. Είναι και αυτός ένας περιπλανώμενος ξένος, που αναζητά μέσα στους ξένους λίγη… ταλαιπωρημένη πατρίδα να ακουμπήσει και να νιώσει τη ζεστασιά της…

Σύμφωνα με το madeincreta.gr, η ευρύτερη περιοχή μοιάζει με ένα τεράστιο λαχανόκηπο, που μαζεύει τους μετανάστες όπως τα σαλιγκάρια στην πρώτη ψιχάλα βροχής! Οι εξαθλιωμένοι γύρω-γύρω στα μισοπεθαμένα χωριουδάκια ακροβολισμένοι, ίσως να περνάνε και τους εκατό. Τη μέρα χάνονται λες και τους καταζητούν και τη νύχτα βρίσκονται σε καθορισμένους τόπους και μιλάνε για τη δουλειά, τα αφεντικά, τη ζωή και την πατρίδα.

Οι πιο πονηροί θα καταστρώσουν τα σχέδια τους και μερικοί θα δώσουν «τη μίζα στον αρχηγό» που τους βρήκε δουλειά, όπως συμφώνησαν. Αν, πάλι, κάποιος αθετήσει τη συμφωνία, θα βγουν τα μαχαίρια, όπως συχνά συμβαίνει, και το χωριό «θα σταθεί στο πόδι» και θα μπει στη μέση για να επανέλθει η ηρεμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Χανιά:”Με απήγαγαν,με βασάνισαν και με λήστεψαν αστυνομικοί”- Σάλος από καταγγελία τουρίστα!

Πύργος: Ηλικιωμένη πήγε μόνη στο νοσομείο και κατήγγειλε το βιασμό της!

Γιάννενα: Συγκίνηση για τους τραγικούς γονείς που δώρισαν τα όργανα του αδικοχαμένου τους παιδιού!

Σουφλί:Ουρές για το…ΑΤΜ της κρίσης – Μοίραζε χωρίς χρέωση περισσότερα χρήματα!

Ηλεία: Στην αντεπίθεση η διευθύντρια με αφορμή τη μαθήτρια που ύψωσε τη γροθιά της!

Εύβοια: Ποια υπόσχεση έδωσε 12χρονη όταν της δώρισαν ζακέτα για να μην κρυώνει;

Πρέβεζα:Όταν ο φίλος της έπεσε για ψαροντούφεκο, γδύθηκε και άρχισε να αυνανίζεται!

Αχαϊα: Ήθελε και ο πατέρας… ιδιαίτερα από τη νεαρή μαθηματικό!

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε