Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Η αλήθεια πίσω από την απίστευτη ασφαλτόστρωση δρόμου που έγινε viral [pics]

ΦΩΤΟ από goodnet.gr
ΦΩΤΟ από goodnet.gr

– Μετά τις απίθανες εικόνες για την άσφαλτο που έπεσε στον δρόμο έρχονται οι απίστευτες εξηγήσεις
– Τι δηλώνουν υπεύθυνοι της τεχνικής υπηρεσίας Ρεθύμνου αλλά και κάτοικοι για την επική ασφαλτόστρωση
– Το συνεργείο έβαλε άσφαλτο μόνο όπου δεν υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κάδοι σκουπιδιών
– Το ”έπρεπε να διαλέξουμε” της τεχνικής υπηρεσίας και οι ”κομματικοί λόγοι” των οδηγών της περιοχής
– Εξηγήσεις για γέλια και για κλάματα στην Ελλάδα των μνημονίων του 2016

 

 

Η επική ασφαλτόστρωση του δρόμου έγινε πριν από δύο μέρες. Στην οδό Επ. Μαρούλη στην πόλη του Ρεθύμνου, ο δήμος προχώρησε στις απαραίτητες εργασίες μόνο που τα πράγματα δεν έγιναν όπως θα φαντάζονταν κάποιος ότι θα γίνονταν. Τα συνεργεία έβαλαν άσφαλτο μόνο εκεί που μπορούσαν. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να στρωθεί μόνο σε σημεία που δεν υπήρχαν κάδοι σκουπιδιών και παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Αποτέλεσμα; Οι εικόνες που βλέπετε παρακάτω και έγιναν viral στο διαδίκτυο. Αλλές αυτές όπως αποδεικνύεται ήταν μόνο η αρχή…

Σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουμε πως φτάσαμε στις παραπάνω εικόνες, απευθυνθήκαμε τόσο στην τεχνική υπηρεσία Ρεθύμνου, όσο και σε κατοίκους της περιοχής. Αρχικά ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας – που ασφαλώς δεν μπορούσε να αρνηθεί την πραγματικότητα – είπε πως γνωρίζει τι έχει συμβεί και έδωσε τη δική του εξήγηση. “Δεν μπορούσαμε να ρίξουμε άσφαλτο εκεί που υπήρχαν αμάξια γιατί η άσφαλτος ειναι ζεστη. Θα μπει οταν αποφασίσουν οι κυριοι να βγάλουν τα αυτοκίνητα τους. Γνωρίζω τι συμβαίνει στο διαδίκτυο αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Έπρεπε να διαλέξουμε. Είτε να πετάξουμε την άσφαλτο είτε να τη βάλουμε όπου μπορούσαμε. Επιλέξαμε το δεύτερο”. Ο υπεύθυνος αρνήθηκε πως η υπηρεσία του έχει ευθύνη για τα όσα έγιναν, αφού όπως λέει οι εργασίες ήταν προγραμματισμένες και δεν γινόταν να αναβληθούν.

Οι απίθανες εξηγήσεις των κατοίκων

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις κατοίκων της περιοχής, ο δήμος είχε ειδοποιήσει, είχε βάλει κορδέλες για να γίνουν τα έργα αλλά το πράγμα στράβωσε επειδή κάποιοι αποφάσισαν σκόπιμα να τις αγνοήσουν. “Ειδοποίησε ο δήμος έβαλε κορδέλες. Ορισμένοι δεν τα έβγαλαν και ασφαλτοστρωθηκε ο δρομος δεν ειναι κατι το φοβερό. Ψάξανε μέσω των αριθμών κυκλοφοριας και τους πήραν τηλέφωνο. Ορισμένοι που τους πήραν να τα βγάλουν δεν τα έβγαλαν επειδη ήταν από άλλο κόμμα και διαφωνούσαν με την απόφαση του δημάρχου”, τονιζει κάτοικος της περιοχής.

Οι κάδοι σκουπιδιών και η επόμενη μέρα

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως άσφαλτος δεν μπήκε και στα σημεία που υπήρχαν κάδοι σκουπιδιών. Κάτι για το οποίο είναι δύσκολο να ευθύνονται οι κάτοικοι. Πολλοί μας έλεγαν ότι δεν γνώριζαν και ότι απλά κάποιοι έχουν μάθει να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους. ”Είναι εύκολο να λένε ότι φταίνε οι κάτοικοι για να κρυφτούν. Βλέπετε τι έχει γίνει και στα σημεία με κάδους σκουπιδιών. Ντρέπομαι που βλέπω φωτογραφίες της περιοχής μου γι’ αυτό το λόγο. Δεν φτιάχνει η κατάσταση με τίποτα” έλεγε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Όπως και να ‘χει οι εικόνες έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο και ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της χώρας. Τα απίστευτα και όμως ελληνικά συνεχίζονται, εκπλήσσουν και προκαλούν αντιδράσεις…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε