Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Οδύνη στις κηδείες των δύο αδερφών – Συγκλονίζουν τα δάκρυα της αδερφής τους [pics, vids]

Ρέθυμνο: Οδύνη στις κηδείες των δύο αδερφών – Συγκλονίζουν τα δάκρυα της αδερφής τους [pics, vids]

Ράγισαν καρδιές στις κηδείες των δύο αδερφών στο Ρέθυμνο. Ο μικρότερος σκότωσε τον μεγαλύτερο με 60 και πλέον μαχαιριές και στη συνέχεια αυτοκτόνησε…

Σε κλίμα οδύνης και βουβού πόνου εκτυλίχθηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας που σημειώθηκε στο Ρέθυμνο, με τα δύο νεκρά αδέρφια. Φίλοι, συγγενείς και νέοι κυρίως άνθρωποι αποχαιρέτησαν τα δύο αδέλφια που έχασαν τη ζωή τους με διαφορά λίγων λεπτών. Τον Τόλη που δέχθηκε δεκάδες μαχαιριές από τον αδελφό του Παναγιώτη, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε καταναλώνοντας δηλητηριώδεις ουσίες.

Συγκλονισμένος και ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης, από τη φρικαλεότητα της μανίας των χτυπημάτων με μαχαίρι, αδελφού σε αδελφό, όπως και η κοινή γνώμη που ζητά κοινωνική και κρατική εγρήγορση για την ψυχική υγεία.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, αποχαιρέτισαν τον Τόλη και τον Παναγιώτη στον ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Μισίρια, κοντά στο σπίτι που διαδραματίστηκαν οι τελευταίες τραγικές στιγμές στη ζωή των δύο αδελφών. Ο Τόλης έζησε φρικιαστικές στιγμές πέραν κάθε λογικής στα χέρια του αδελφού του, μέχρι που έφυγε από τη ζωή από το μοιραίο τραύμα στη δεξιά καρωτίδα που προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Η κοινωνία του Ρεθύμνου συγκλονίστηκε από το δράμα της οικογένειας Γαργερού που σόκαρε ολόκληρη την Ελλάδα. Τραγική φιγούρα η αδελφή του Τόλη και του Παναγιώτη, η Μερόπη, που έχασε τα δύο αδέλφια της μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, ενώ οι γονείς, Ηλίας και Μαρία αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.

Οδύνη στις κηδείες των δύο αδερφών στο Ρέθυμνο

Ο ιατροδικαστής για την τραγωδία

Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής περιγράφει: «Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω σίγουρα είναι ότι ξύπνησε και αμύνθηκε. Βρήκαμε τα λεγόμενα τραύματα αμύνης στα άνω άκρα (χέρια). Αυτός που αποδέχεται επίθεση με μαχαίρι, βάζει τα χέρια του μπροστά να προστατευτεί και τραυματίζει τα άνω άκρα. Τα βρήκαμε αυτά και κάποια άλλα στοιχεία από τη νεκροτομή, που ξέρουμε ότι ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος και προέβαλε κάποια αντίσταση».

Φίλος αδερφών: Ο δράστης ήταν 10χρονο παιδί σε σώμα 28χρονου

«Μου είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι μόνο ότι έφυγε ο κολλητός μου, είναι… έφυγε σαν το ζώο. Σα να ήταν πρόβατο. Φύγανε δυο ζωές…» είπε μεταξύ άλλων ο παιδικός φίλος του θύματος, ο οποίος γνώριζε καλά και τον αδερφό του.

Για τον 28χρονο δράστη είπε: «Εντάξει είχε κάποια θέματα ο Τάκης (μεγάλος αδερφός) αλλά ήτανε… δεν το περιμέναμε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν το περιμέναμε… Παλαιότερα είχε νοσηλευτεί σε μια ψυχιατρική κλινική στη Θεσσαλονίκη. Μπορει κι αυτό να ήταν που τον…

Το ότι είχεμε πάει διακοπές επτά μέρες τώρα στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να νόμιζε ότι πήγαμε για να τον βάλει πάλι μέσα και να του την έδωσε έτσι. Απλά υποτίθεται ότι ήταν σε καλύτερη κατάσταση τώρα.  Γιατί ο Τόλης τον κυνηγούσε για να πάρει τα χάπια. Στον Τόλη δεν έκανε βλακείες. Τον άκουγε… O Τάκης ήταν ένα δεκάχρονο παιδί σε σώμα 28χρονου».

Πηγή: FlashNews, neatv.gr, neakriti.gr, cretalive.gr, cretapost.gr, zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις