Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Οι φίλοι της Στέλλας ρωτάνε “γιατί”

ΦΩΤΟ από goodnet.gr
ΦΩΤΟ από goodnet.gr

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία από τον άδικο και ξαφνικό χαμό της Στέλλας…

Τα ερωτήματα, τα “γιατί” παραμένουν στα χείλη της οικογένειας και των φίλων της άτυχης μαθήτριας που περιμένουν τις απαντήσεις για την τραγική αυτή υπόθεση.

Χθες το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Ρεθύμνου περίπου 20 φίλοι της Στέλλας βρέθηκαν εκεί, μετά από κάλεσμα που είχαν κάνει μέσω του facebook.

ΦΩΤΟ από goodnet.gr

Τα παιδιά ζήτησαν απαντήσεις για τον θάνατο της Στέλλας και με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, εκτιμώντας πως υπάρχουν ευθύνες από πλευράς νοσοκομείου για το χαμό τους φίλης τους. Διάβασαν ένα ποίημα που είχαν γράψει τα ίδια, ζητώντας την απόδοση ευθυνών σε γιατρούς, γεγονός που ενόχλησε εργαζομένους του νοσοκομείου, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τον τρόπο διαμαρτυρίας των μαθητών.

ΦΩΤΟ από goodnet.gr

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί προς στιγμήν ένταση, ενώ στο σημείο έσπευσαν γιατροί, εργαζόμενοι και η διοίκηση του ιδρύματος, που επιχείρησαν να εξηγήσουν στους νεαρούς μαθητές πως αντιμετωπίζεται ένα περιστατικό μέθης. Οι φίλοι τους Στέλλας υποστηρίζουν ότι το περιστατικό της δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα προσοχή από τους γιατρούς τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, όταν μεταφέρθηκε από τους φίλους της στο νοσοκομείο. Αναρωτιούνται γιατί δεν ειδοποιήθηκε έγκαιρα η οικογένεια της μικρής από τους γιατρούς.

ΦΩΤΟ από goodnet.gr

Νωρίτερα, το νοσοκομείο είχε επισκεφθεί η μητέρα της Στέλλας, που απαίτησε από τους γιατρούς να της δώσουν εξηγήσεις για το θάνατο της κόρης της.

Νωρίτερα, το ίδρυμα είχε επισκεφθεί και η μητέρα της 15χρονης, που συντετριμμένη ζητούσε την απόδοση ευθυνών για το θάνατο του παιδιού της.

Λίγες ώρες αργότερα, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, μετά και τα όσα συνέβησαν, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στον θάνατο της ανήλικης κοπέλας:

“Με αφορμή την πρόσφατη τραγική απώλεια της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, η Διοίκηση, οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου θέλουν να δηλώσουν πρώτα απ’ όλα και τη δική τους οδύνη. Είμαστε και εμείς συγκλονισμένοι από το γεγονός του τόσο απροσδόκητου θανάτου και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Κατανοούμε απόλυτα το δράμα των γονιών της άτυχης μαθήτριας. Θεωρούμε εύλογο από την πλευρά τους να διατυπώνουν ερωτηματικά, ακόμα και να αμφισβητούν τις επιστημονικές εξηγήσεις που δόθηκαν, για τις συνθήκες που οδήγησαν το παιδί τους σ’ αυτήν την τραγική κατάληξη. Θεωρούμε ότι δεν βοηθάει κανένα, ούτε τους γονείς, η υιοθέτηση αβάσιμων ισχυρισμών, η προσπάθεια να προκαταληφθεί το αποτέλεσμα της δικαστικής διερεύνησης που είναι σε εξέλιξη, η στοχοποίηση γιατρών, η προσωπική διαβολή ανθρώπων και η συνολική απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Με βάση τα κλινικά και εργαστηριακά δεδομένα, που έχουν τεκμηριωμένα εκθέσει οι εφημερεύοντες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, θεωρούμε ότι δεν στοιχειοθετείται ιατρική αμέλεια ή ιατρικό σφάλμα. Το θέμα αυτό είναι υπό διερεύνηση από τους επίσημες εισαγγελικές αρχές, το πόρισμα της οποίας πιστεύουμε ότι θα φωτίσει τις πτυχές αυτού του τραγικού συμβάντος.
Είμαστε σίγουροι ότι όλοι αντιλαμβάνονται πως η κατάχρηση αλκοόλ από νέα παιδιά είναι πρόβλημα κοινωνικό και όχι ιατρικό. Και οφείλουμε όλοι, συντεταγμένη Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, γονείς, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες υγείας, να συστρατευτούμε για τη δραστική πρόληψή της μάστιγας που υπονομεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει πολλά προβλήματα και εμείς πρώτοι τα αναδεικνύουμε και αγωνιζόμαστε για να λυθούν. Όμως αυτό το Νοσοκομείο έχει και ευσυνείδητους γιατρούς, νοσηλευτές και γενικά επαγγελματίες υγείας, που δίνουν νυχθημερόν μια άνιση πολλές φορές, μάχη με την αρρώστια και το θάνατο. Γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια, το ψυχικό σθένος και το ηθικό αυτών των εργαζομένων.

Δεν θέλουμε, σε καμιά περίπτωση, να αντιδικήσουμε με πληγωμένους ανθρώπους.

Δεν εκδηλώνουμε μια κακώς νοούμενη”συναδελφική αλληλεγγύη”.

Απλώς δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους, απέναντι σε συκοφαντικές επιθέσεις, συναδέλφους που κοσμούν το Νοσοκομείο και έχουν καθολική επιστημονική και κοινωνική αναγνώριση”

”Αντίο αστεράκι μου” – Τα σπαραχτικά λόγια του πατέρα της 15χρονης Στέλλας

Ρέθυμνο: Θρήνος στο facebook και ένταση στο νοσοκομείο για το θάνατο της 15χρονης!

Ρέθυμνο: Τι πραγματικά συνέβη με το θάνατο της 15χρονης; Τι έδειξαν οι κάμερες του μπαρ;

“Η 15χρονη πέθανε από το αλκοόλ γιατί ήπιε παραπάνω απ’ όσο θα άντεχε ένας ενήλικας!”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε