Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Στα λευκά ντύθηκε ο ορεινός Μυλοπόταμος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αποχαιρέτισε τον δίσεκτο Φλεβάρη με χιόνι, το οποίο, μέσα στο χωριό Ανώγεια, ξεπερνούσε ακόμα και τους 40 πόντους.

Το τοπίο αποζημιώνει για ακόμη μία φορά όσους επιμένουν να στηρίζουν με την παρουσία τους και τις δραστηριότητές τους την ελληνική ύπαιθρο, ενώ την ίδια ώρα το “χρώμα” της καθημερινότητας από γκρίζο γίνεται ολόλευκο.

Ολόλευκα το Αμάρι, ο Μυλοπόταμος, ο ‘Αγιος Βασίλειος ακόμα και χωριά ή περιφέρειες όπως στο Δυτικό Ρέθυμνο, η Αργυρούπολη, τα Μυριοκέφαλα και τα γύρω ημιορεινά χωριά, οι οποίες σπάνια βλέπουν χιόνι. Η κίνηση στα ορεινά γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες παρά το γεγονός ότι τα μηχανήματα των δήμων, έχουν αποκαταστήσει στην πλειονότητά τους, τους δρόμους που είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από και προς το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο γίνεται χωρίς προβλήματα.

Οι άνεμοι είναι ισχυροί, υπάρχει ψύχος και σύμφωνα με την ΕΜΥ η κακοκαιρία για σήμερα και για αύριο θα συνεχιστεί. Λόγω των συνθηκών τα σχολεία σε Ανώγεια, Αμάρι, Κράνα, Γαράζο στους δήμους Μυλοποτάμου, Σπηλίου και Αγίου Βασιλείου δεν άνοιξαν.

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν και όλοι αναμένουν την ευκαιρία για απόδραση στον χιονισμένο Ψηλορείτη.

Διαβάστε ακόμα:
Πολικές θερμοκρασίες παντού – Κλειστά σχολεία σε Ωρωπο, Μαραθώνα και Γιάννενα – Αποκλεισμένα χωριά σε Ρέθυμνο, Γρεβενά – Πότε θα υποχωρήσει ο χιονιάς

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε