Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: Έκαναν επάγγελμα την απάτη με το ρεύμα – Στην ανακρίτρια ο ηλεκτρολόγος που συνελήφθη!

Ρόδος: Έκαναν επάγγελμα την απάτη με το ρεύμα – Στην ανακρίτρια ο ηλεκτρολόγος που συνελήφθη!

Εντός της ημέρας αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί ο 52χρονος ηλεκτρολόγος που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση απάτης με λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ο πρώην υπάλληλος…

της συγκεκριμένης εταιρείας συνελήφθη στις 28 Αυγούστου μετά την έκδοση εντάλματος σε βάρος του, από την ανακρίτρια Ρόδου. Ο 52χρονος από τότε κρατείται και σήμερα συνοδευόμενος από το δικηγόρο του θα δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο 52χρονος αρνείται τις κατηγορίες.

Σημειώνεται πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα πέντε άτομα, ο 40χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, ο 47χρονος φίλος του, μία Ροδίτισσα ηλικίας 47 ετών, ένας 28χρονος Έλληνας και ένας 41χρονος από τη Μολδαβία, υπάλληλοι εταιρείας που αναλαμβάνουν εργολαβίες για λογαριασμό της ΔΕΔΔΗΕ.

Και οι πέντε μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης και αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από την εξέλιξη της διακριβώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από το Μάιο του 2017 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας από κοινού παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρίας παροχής ενέργειας και εξαπατούσαν πολίτες ή επιχειρηματίες με το πρόσχημα ότι μπορούν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διαγραφούν οφειλές τους από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, οι δράστες προέτρεπαν όσους προσέγγιζαν να εγγραφούν στην εταιρία ενέργειας που εκπροσωπούσαν και ταυτόχρονα να τοποθετήσουν ειδική συσκευή «κόφτη» στην παροχή τους, η οποία θα απέκρυβε την πραγματική κατανάλωση ρεύματος.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο και υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι απέσπασαν συνολικά ποσό που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ. Ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί αφού καθημερινά γίνονται συνεχώς νέες καταγγελίες

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις