Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ρόδος: Η συγκλονιστική επιστολή σε τοκογλύφο -”Θέλω να ζήσω ήσυχος”!

Ρόδος: Η συγκλονιστική επιστολή σε τοκογλύφο -”Θέλω να ζήσω ήσυχος”!

Το θύμα περιγράφει τις απειλές και τους εκβιασμούς – ”Με έχετε γρονθοκοπήσει επανειλημμένα, μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου και της κόρης μου…

Η δυσπραγία που υπάρχει στην αγορά έχει οδηγήσει πολλούς δανειολήπτες σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και κυκλώματα επιτηδείων εκμεταλλεύονται τα οικονομικά προβλήματα καταναλωτών και επιχειρηματιών για να ασκήσουν τοκογλυφία και να τους αποσπάσουν χρήματα.

Το τελευταίο διάστημα δόσεις στεγαστικών δανείων δεν πληρώνονται, επιτηδευματίες «ρίχνουν κανονιές» στα επιχειρηματικά τους δάνεια, πιστωτικές κάρτες χρεώνονται και δεν εξυπηρετούνται, με αποτέλεσμα το σύστημα «Τειρεσίας» που καταγράφει όσους δεν είναι συνεπείς απέναντι στις τράπεζες να γνωρίζει… μεγάλες δόξες.

Σε αυτό το κλίμα και σε μια περίοδο παρατεταμένης αμφιβολίας υπάρχουν πολλές μικρές επιχειρήσεις αλλά και υπερδανεισμένα νοικοκυριά που αναζητούν εναγωνίως λύση. Εκεί ακριβώς, πάνω στην οικονομική δυσκολία, αλλά και κάποιες φορές πάνω στην ανθρώπινη απελπισία, έρχεται το περίφημο ελληνικό δαιμόνιο να δείξει το πιο κακό του πρόσωπο και να εκμεταλλευτεί νοικοκυριά και μικροεπιχειρηματίες που τους βρίσκει στην ανάγκη.

Τα επιτόκια των τοκογλυφικών δανείων κυμαίνονται από 3% ως 10% το μήνα, δηλαδή 36% ως 108% το χρόνο, ανάλογα με τον κίνδυνο απώλειας του κεφαλαίου και με την ανάγκη του δανειζομένου. Άτομα που βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση δέχονται να πληρώσουν το μεγαλύτερο επιτόκιο αφού δεν έχουν άλλη διέξοδο.

Ενδεικτικό της κατάστασης, που επικρατεί και στο νησί της Ρόδου είναι το περιεχόμενο μιας εξώδικου διαμαρτυρίας που φέρνει στο φως η dimokratikionline.gr και κλήσεως με επιφύλαξη δικαιώματος που απέστειλε την Παρασκευή (10-02-2012) ένας κάτοικος του νησιού στον… δανειστή του!

«Από τον Ιούλιο του έτους 2010 και με τμηματικές καταβολές μέχρι και τον μήνα Δεκέμβριο του ιδίου έτους, μου χορηγήσατε έντοκο δάνειο συνολικού ποσού τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ, με τη προφορική συμφωνία να αποπληρωθεί πλήρως, έως το τέλος του έτους 2011.

Πράγματι μέχρι τον Δεκέμβριο του έτους 2011, σας εξόφλησα ολοσχερώς όλο το κεφάλαιο ποσού 30.000,00 ευρώ, πλέον τόκων 10.000,00 ευρώ, ποσό σε κάθε περίπτωση, μεγαλύτερο του νομίμου ποσού 4.000,00 ευρώ, σύμφωνα με το νόμιμο ποσοστό τόκων υπερημερίας.

Εσείς όμως εντελώς παράνομα παρότι έχετε εξοφληθεί ολοσχερώς, ζητάτε να σας καταβάλω επιπλέον το εξωφρενικό ποσό των 50.000,00 ευρώ!! για τόκους υπερημερίας του ως άνω κεφαλαίου ποσού 30.000,00 ευρώ, τη στιγμή που σας έχω εξοφλήσει ολοσχερώς.

Ειδικότερα κατά παράνομο τρόπο μου ασκείτε συνεχόμενα σωματική και ψυχολογική βία, ερχόμενος στην οικία μου που βρίσκεται στο Δήμο Ροδίων, γρονθοκοπώντας με επανειλημμένα, μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου μου και της ανήλικης θυγατέρας μου, απειλώντας ότι θα με σκοτώσετε, ενώ με έχετε απειλήσει και με πιστόλι.

Ως εγγύηση αποπληρωμής του εν λόγω δανείου, σας παρέδωσα τρεις συναλλαγματικές, οι οποίες μέχρι σήμερα βρίσκονται στη κατοχή σας, τις οποίες παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου, αρνείστε να μου επιστρέψετε, παρότι σας έχω εξοφλήσει ολοσχερώς. Για όλους αυτούς τους λόγους. Έντονα διαμαρτυρόμενος , σας καλώ όπως απέχετε από οιασδήποτε φύσεως παράνομη ενέργεια σε βάρος εμού και της οικογένειάς μου, διαφορετικά επιφυλάσσομαι να ασκήσω σε βάρος σας, κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, ενώπιον κάθε αρμόδιας Δικαστικής, Αστυνομικής και Φορολογικής Αρχής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε