Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Plan B για να συνεχιστούν οι πολιτικοί γάμοι μετά την άσεμνη φωτογράφηση ζευγαριού σε μοναστήρι!

Ρόδος: Plan B για να συνεχιστούν οι πολιτικοί γάμοι μετά την άσεμνη φωτογράφηση ζευγαριού σε μοναστήρι!

Να συνεχιστούν πάση θυσία οι πολιτικοί γάμοι στη Λίνδο και στο Μοναστήρι του Αγίου Παύλου αποφασίστηκε χθες στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου…

και με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, επιχειρηματιών και ταξιδιωτικών πρακτόρων. Ο δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, στον οποίο θα επιδώσει το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης και θα του μεταφέρει την αγωνία που εξέφρασαν όλοι οι φορείς και οι επαγγελματίες για την απαγόρευση της τέλεσης γάμων στον Άγιο Παύλο.

Σε περίπτωση που δεν μεταπειστεί ο Μητροπολίτης, θα μπει σε εφαρμογή plan B καθώς όλοι συμφώνησαν ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να χάσει η Λίνδος και κατ’ επέκταση η Ρόδος τους πολιτικούς γάμους των ξένων επισκεπτών, ένα προϊόν που αποφέρει σημαντικά έσοδα και που παρουσιάζει καλές προοπτικές εξέλιξης. Εάν λοιπόν η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου δεν φανεί διαλλακτική ως προς την ανάκληση της απαγόρευσης τέλεσης πολιτικών γάμων στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου, όπου Άγγλοι νεόνυμφοι φωτογραφήθηκαν σε άσεμνη πόζα, θα προσαρμοστεί ανάλογα ο περιβάλλων χώρος έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ακύρωσης των γάμων που έχουν ήδη κανονιστεί για την επόμενη σεζόν.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση είπαν ότι δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να τινάζει στον αέρα τα πλάνα δεκάδων ζευγαριών που ονειρεύονται να τελέσουν τους γάμους τους στη συγκεκριμένη τοποθεσία και παράλληλα να προκληθεί μεγάλο πλήγμα στην τοπική επιχειρηματικότητα. Διοργανωτές γάμων, διαπιστευμένοι φωτογράφοι και άλλοι επαγγελματίες δεσμεύθηκαν ότι θα μεριμνούν ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά ανάλογο περιστατικό που να προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα. Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι δεν αποκλείεται η κίνηση αυτή του ζευγαριού των Βρετανών να υποκρύπτει δόλο, γεγονός που σύμφωνα με το δήμαρχο θα πρέπει να διερευνηθεί. Στη λαϊκή συνέλευση ήταν πάντως διάχυτο το αίσθημα της αβεβαιότητας και της αγανάκτησης.

Οι αντιδράσεις ταξιδιωτικών πρακτόρων

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας κ. Γιώργος Ελευθερίου, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής, οι εκπρόσωποι των μεγάλων tour operators, όπως της TUI, θορυβήθηκαν και ζητούν καθημερινά εξηγήσεις, ενώ δεν έχουν σταματήσει οι παρεμβάσεις και οι οχλήσεις προς τον ίδιο, που τελεί τους πολιτικούς γάμους στην Λίνδο.

«Μόνον για το 2018 έχουμε προγραμματισμένους περίπου 500 πολιτικούς γάμους από διάφορες χώρες τους οποίους διοργανώνουν μεγάλοι Τουρ Οπερέιτορς ενώ υπάρχουν κρατήσεις μέχρι και το 2020! Μετά την διάσταση που έλαβε η φωτογραφία με το ζευγάρι των νεονύμφων σε ερωτικές περιπτύξεις, εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Ζήτησα από τον Μητροπολίτη της Ρόδου να παρέμβει διότι θεώρησα ότι ήταν απρέπεια για το μοναστήρι. Από εδώ πέρασε ο Απόστολος Παύλος και είναι ιστορικό σημείο για όλο το χριστιανισμό –και όχι μόνον. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν ζευγάρια νεονύμφων να πηγαίνουν έξω από μία εκκλησία και να βγάζουν φωτογραφίες σε τέτοιες περιπτύξεις» ανέφερε ο κ. Ελευθερίου.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις