Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρόδος: Στο σκαμνί ηχηρά ονόματα για ”ξέπλυμα” 65εκ.€!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η δίκη θα γίνει τον προσεχή Γενάρη στη Γλασκώβη – Κατηγορούμενοι τραπεζικοί υπάλληλοι, ένας αρχιφύλακας και ένας δικαστικός επιμελητής…

7 κάτοικοι της Ρόδου, εκ των οποίων οι 5 τραπεζικοί υπάλληλοι, θα κληθούν να καταθέσουν στα πλαίσια δικαστικής συνδρομής που ζήτησε το Τμήμα Διεθνούς Δικαστικής Συνεργασίας της Eισαγγελικής Oικονομικής Yπηρεσίας του Στέμματος της Σκωτίας στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών στη Ρόδο, που έχει προγραμματιστεί για την 6η Ιανουαρίου 2012, στη Γλασκώβη.

Εκτός από τους τραπεζικούς υπαλλήλους, στο σκαμνί θα καθίσουν ένας αρχιφύλακας που υπηρετούσε στη Ρόδο και ένας επιμελητή του Πρωτοδικείου Ρόδου, οι οποίοι καλούνται να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου της Σκωτίας για να καταθέσουν ως μάρτυρες σχετικά με τη διεκπεραίωση αιτημάτων που αφορούν έρευνα με την επωνυμία «Frizz» και η οποία αφορά σκέλος σκανδάλου νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους άνω των 48.253.053,88 λιρών Αγγλίας!

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, οι κατηγορούμενοι φέρονται να μετείχαν σε δίκτυο ξεπλύματος μαύρου χρήματος που εξιχνίασε η Mονάδα Oικονομικού Eγκλήματος, η Eφορία και το Tελωνείο της Μεγάλης Βρετανίας. Από έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες και σε επιχειρήσεις των ανωτέρω φέρεται να προέκυψε ότι ένας από τους κατηγορούμενους και οι συνεργάτες του, τόσο στην Kύπρο, όσο και στο Hνωμένο Bασίλειο, λειτουργούσαν υπεράκτιες εταιρείες με σκοπό τη διευκόλυνση του ξεπλύματος εσόδων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πρόκειται για μια απίστευτη υπόθεση διακίνησης χρημάτων ύποπτης προέλευσης μέσω offshore εταιρειών αλλά και ελληνικών τραπεζών στο τετράπλευρο Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα – ΗΠΑ – Κύπρος και άλλων χωρών, όπως Ρουμανία και Ελβετία.

Στην υπόθεση, σύμφωνα με πόρισμα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Αττικής, που συνέδραμε στην έρευνα, συμμετέχουν περισσότερα από δέκα φυσικά πρόσωπα και πέντε εταιρείες, μεταξύ αυτών και δικηγόρος των Αθηνών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε