Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρόδος: Τα ελάφια πεθαίνουν στην άσφαλτο -Ακόμα ένα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στο νησί και μαζί τα ατυχήματα στους δρόμους…

To απόγευμα της περασμένης Κυριακής (15-01-2012), στην περιοχή «Σταφύλια» της Λάρδου, στη νότια Ρόδο, ένα πανέμορφο αρσενικό ελάφι 5 περίπου ετών χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα την ώρα που επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο και σκοτώθηκε.

Το δασαρχείο και τον ειδικό υπάλληλο κ. Σταμάτη Χουρδάκη ειδοποίησε κάτοικος της περιοχής που το εντόπισε, ενώ ο οδηγός του οχήματος που το τραυμάτισε εξαφανίστηκε χωρίς να ειδοποιήσει ως όφειλε κάποια αρμόδια αρχή. Το άτυχο ελάφι, σοβαρά τραυματισμένο μεταφέρθηκε από το δασαρχείο σε κτηνίατρο ο οποίος διέγνωσε πολλαπλά κατάγματα στα πόδια και κάταγμα στην σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει.

Μιλώντας χθες στην «Ροδιακή» το στέλεχος του δασαρχείου της Ρόδου κ. Σταμάτης Χουρδάκης, σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι η κατάσταση με τις περιπτώσεις ελαφιών που βρίσκουν τραγικό θάνατο σε τροχαία, είναι σοβαρή, αφού έπειτα από αγώνα πολλών ετών οι αρχές του νησιού μας κατάφεραν να εξαλείψουν την λαθροθηρία των ελαφιών που γίνονταν στις δασικές περιοχές, αλλά δυστυχώς το ένα μετά το άλλο εξοντώνονται σε τροχαία ατυχήματα.

Παρά το γεγονός ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, (προειδοποιητικές πινακίδες, ενημέρωση στους οδηγούς κλπ) εν τούτοις τα ελαφάκια το ένα μετά το άλλο βρίσκουν τραγικό θάνατο στην άσφαλτο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε