Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Θέλει να πουλήσει το νεφρό του για να ξεχρεώσει!

Ρόδος: Θέλει να πουλήσει το νεφρό του για να ξεχρεώσει!

Σοκάρει η απόφαση ένος 50χρονου Ροδίτη, ο οποίος αποκάλυψε σε φίλο του την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα σε πώληση του ενός νεφρού του, προκειμένου να ξεχρεώσει μέρος των δανείων που έχει στην τράπεζα και να σώσει το σπίτι του.

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η ιστορία που αποκαλύπτει σήμερα η «Ροδιακή» με πρωταγωνιστή έναν άντρα που αναζητά τρόπο να πουλήσει το νεφρό του προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει από τα χρέη που τον πνίγουν.

Μάλιστα, στο νησί της Ρόδου, όπως γράφει το rodiaki.gr φέρεται να υπάρχει και «ειδικός», που να διευκολύνει ή να δίνει πληροφορίες, για τέτοιου είδους διαδικασίες, φέροντας σε επαφή τους ενδιαφερόμενους με κλινική του εξωτερικού που έχει αντικείμενο την ανίχνευση ιστοσυμβατότητας! Ο 50χρονος πάντως, αν και ρωτήθηκε επίμονα για το ποιο είναι το συγκεκριμένο άτομο ή ομάδα που δίνει τέτοιου είδους «συμβουλές» αρνήθηκε επίμονα να το αποκαλύψει!

Ο απελπισμένος Ροδίτης αποκάλυψε την πρόθεση του πριν από μερικές μέρες, σε φιλική κουβέντα σε έναν συμπατριώτη του–. Ο 50χρονος είναι οικογενειάρχης, αξιόλογος άνθρωπος και επιχειρηματίας που όμως βούλιαξε στα χρέη λόγω αναδουλειάς την τελευταία διετία. Μετά από τους αρχικούς ενδοιασμούς, φαίνεται να έχει καταλήξει ήδη στην απόφαση και μάλιστα να έχει και την σύμφωνη γνώμη της ίδιας της συζύγου του, που επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο να το πράξει κι εκείνη…!

Οι τιμές που σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να κυκλοφορούν ήδη στην «πιάτσα» κυμαίνονται στο ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ και πάνω, τα οποία ο δότης λαμβάνει πριν από την επέμβαση!

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται κάθε μορφής συναλλαγή στη δωρεά οργάνων, επιτρέποντάς τη μόνο από συγγενείς πρώτου βαθμού, ενώ οι υπόλοιποι δεν επιτρέπεται να βοηθήσουν. Πριν από μερικά χρόνια είχε αποκαλυφθεί κύκλωμα γιατρών που δρούσε στην Ελλάδα με συνεργάτες στην Ινδία και σε άλλες χώρες της Ασίας, το οποίο προωθούσε τις μεταμοσχεύσεις σε αυτές τις περιοχές, όπου φτωχοί κάτοικοι δέχονταν αντί ελάχιστων ευρώ να δώσουν το νεφρό τους…

Διαβάστε επίσης: “Μπλόκο” ληστών στην Εθνική οδό Αθηνών – Πατρών!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε