Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρόδος: Το νησί γέμισε με ακρίδες – Συσκέψεις για το θέμα των ψεκασμών!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σμήνη ακρίδων έχουν εμφανιστεί και στην καρδιά της χώρας του νησιού…

Στη… μάχη κατά της ακρίδας, ρίχθηκαν από την περασμένη Κυριακή Περιφέρεια και Δήμος Ρόδου καθώς, τα έντομα έκαναν την εμφάνισή τους σε αρκετές περιοχές του νησιού αλλά, για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, και στην πόλη της Ρόδου, αιφνιδιάζοντας ντόπιους αλλά και ξένους!

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, πριν από ένα μήνα, οι ακρίδες εμφανίστηκαν στον Αρχάγγελο και τη Μαλώνα και αμέσως επιλήφθηκαν τα συμβούλια των τοπικών και Δημοτικών κοινοτήτων, ο χωρικός Αντιδήμαρχος και η υπηρεσία πρασίνου, που πραγματοποίησαν ψεκασμούς στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να περιορίσουν την εμφάνισή τους αλλά και το… καταστροφικό τους έργο στις καλλιέργειες.

Το περασμένο Σάββατο, σμήνη ακρίδων εμφανίστηκαν στην Ψίνθο ενώ από την Κυριακή το μεσημέρι, εξεπλάγησαν οι κάτοικοι της πόλης της Ρόδου όταν το φαινόμενο μεταφέρθηκε και εκεί. Οι ακρίδες έκαναν…αισθητή την παρουσία τους στην πόλη και καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και μάλιστα γύρω στο μεσημέρι, σμήνη εμφανίστηκαν και την “καρδιά” της πόλης!

Όπως δήλωσε, ο δήμαρχος, κ. Στάθης Κουσουρνάς, την Κυριακή ενημερώθηκαν ότι εμφανίστηκαν ακρίδες στην παραλιακή ζώνη, την οδό Καποδιστρίου αλλά και στα…μαράσια όπως στην Αγία Αναστασία. Όπως είπε, αμέσως, οι υπεύθυνοι του Δήμου και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος για τον αγροτικό τομέα κ. Παναγιώτης Κυριακούλης και ο υπεύθυνος της υπηρεσίας Πρασίνου κ. Ηλίας Μπούκλας, μαζί με τους γεωπόνους του Δήμου, εξετάζουν τη δυνατότητα ψεκασμών καθώς, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος δεν μπορούν να ψεκάσουν οπουδήποτε.

Είπε, συγκεκριμένα, ο κ. Κουσουρνάς: «Εξετάζουμε αυτή τη δυνατότητα, και ό,τι προκύψει επιστημονικά θα κάνουμε. Διότι, ξέρετε, αυτά τα φάρμακα πολλές φορές δεν είναι αθώα και δεν θέλουμε να πάμε να ψεκάσουμε αυλές ή δρόμους και μετά να δημιουργήσουμε άλλα προβλήματα. Εξετάζονται αυτά και θα δράσουμε αμέσως, μόλις είμαστε σίγουροι για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε. Αλλά είναι περαστικές (σ.σ. οι ακρίδες), θα φύγουν δηλαδή».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε