Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Σάμος: Αποκλειστικό βίντεο, από τη μεταφορά ασθενών μπλοκαρισμένου πλοίου!

ΦΩΤΟ NEWSIT

Κάτοικοι της Σάμου δεν επέτρεψαν στο πλοίο ”Ιεράπετρα” να δέσει στο λιμάνι και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, τρεις άνθρωποι

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, για δεύτερη ημέρα, οι Σαμιώτες, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νομού σε ό,τι αφορά τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες και την παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους με την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών.

Μετά την κατάργηση της ΔΟΥ Καρλοβάσου και την επικείμενη αναστολή της λειτουργίας του ΙΚΑ Καρλοβάσου, αλλά και την παραμονή μίας αεροπορικής εταιρίας στη σύνδεση με την Αθήνα και την αντικατάσταση του ”Νήσος Μύκονος” με το πλοίο ”Ιεράπετρα”, οι φορείς της Σάμου αποφάσισαν να κηρύξουν πανσαμιακή 48ωρη απεργία την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και δεν επέτρεψαν στο πλοίο Ιεράπετρα να δέσει. Το πλοίο έκανε την εμφάνισή του, στις 12.00 το μεσημέρι και ζήτησε άδεια, επειδή μεταξύ άλλων μετέφερε και 3 ασθενείς, που έπρεπε να διακομιστούν σε νοσοκομείο.
Ένας από τους ασθενείς, του ακινητοποιημένου πλοίου - ΦΩΤΟ NEWSIT
Επιβάτες του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και περιμένουν το σκάφος του λιμενικού - ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι κάτοικοι της Σάμου, δεν έκαναν πίσω. Έτσι λίγο μετά τη 13.00 σκάφος του λιμενικού προσέγγισε το πλοίο και στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά των τριών επιβατών, σε νοσοκομείο…

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι, οι κάτοικοι επέτρεψαν στο πλοίο “Ιεράπετρα” να δέσει.

Να σημειωθεί ότι κλειστές παραμένουν από χθες (18-01-2012) οι υπηρεσίες του δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας, του Επιμελητηρίου καθώς και τα καταστήματα του Καρλοβάσου. Στην απεργία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο, ο Δικηγορικός Σύλλογος, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σάμου και ο Σύλλογος Αλιέων Καρλοβάσου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε