Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σάμος: Διαμαρτυρίες για τον αποκλεισμό της νησιού από τα δρομολόγια του πλοίου “Αιόλος Κεντέρης”

Σάμος: Διαμαρτυρίες για τον αποκλεισμό της νησιού από τα δρομολόγια του πλοίου “Αιόλος Κεντέρης”

Νέα επιστολή εστάλη προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, αυτή την φορά από το επιμελητήριο Σάμου

Το θέμα ήταν ο αποκλεισμός της Σάμου από το δρομολόγιο που συνδέει την Θεσσαλονίκη με την Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο, με το πλοίο “Αίολος Κεντέρης”.

Η Σάμος η Ικαρία και οι Φούρνοι έχουν επενδύσει στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας, με διαφήμιση σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ξοδεύοντας ικανοποιητικό ποσό χρημάτων για προσέλκυση πελατών, αναφέρεται στην επιστολή.

“Δεν μπορεί να συζητάμε για ενιαία διοίκηση, κοινή πορεία και ανάπτυξη της περιφέρειας και συγχρόνως να αποκλείονται νησιά από επικοινωνία μεταξύ τους και μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας σε περίοδο τουριστικής αιχμής”, αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε το επιμελητήριο.

Κοινή επιστολή στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων απέστειλαν επίσης ο βουλευτής, ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι του νομού στην οποία εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους για το γεγονός ότι η Σάμος δεν συμπεριλήφθηκε στα νέα δρομολόγια που ενίσχυσαν τη γραμμή Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος, με το “Αίολος Κεντέρης”.

Οι φορείς ολοκληρώνουν την επιστολή τους ζητώντας από τον υπουργό να πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί τους για τα περαιτέρω, καθώς το θέμα είναι για τους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, πρώτης ανάγκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε