Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σαμοθράκη: Ο Προκόπης Παυλόπουλος στον εορτασμό για την απελευθέρωση του νησιού από τον τουρκικό ζυγό!

Σαμοθράκη: Ο Προκόπης Παυλόπουλος στον εορτασμό για την απελευθέρωση του νησιού από τον τουρκικό ζυγό!

Με κάθε επισημότητα, αλλά και ιδιαίτερο ενθουσιασμό, υποδέχθηκε, σήμερα το πρωί, ο δήμος Σαμοθράκης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στο ακριτικό νησί…

για να παραστεί στον εορτασμό της απελευθέρωσής του από τον τουρκικό ζυγό. Οι κάτοικοι που, περίπου πριν από 20 ημέρες, δοκιμάστηκαν σκληρά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί, το τελευταίο τριήμερο και ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για την αποκατάσταση της κανονικότητας που τόσο βίαια ανετράπη.

Ο κ. Παυλόπουλος θα παρακολουθήσει τη δοξολογία στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου στη Χώρα της Σαμοθράκης, χοροστατούντος του μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης Άνθιμου. Της δοξολογίας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρέλαση μαθητών και τμημάτων του στρατού.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη από τον δήμαρχο Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 105ης επετείου απελευθέρωσης της Σαμοθράκης και της τελετής αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη θα παραστούν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου Γιώργος Καΐσας, Νατάσα Γκαρά, Δημήτρης Ρίζος, ο βουλευτής ΝΔ του νομού Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, υποστράτηγος Νίκος Μενεξίδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις