Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαντορίνη: “Αραχνιάζει” το σύγχρονο νοσοκομείο γιατί το κράτος ακόμα το χρωστάει!

Σαντορίνη: “Αραχνιάζει” το σύγχρονο νοσοκομείο γιατί το κράτος ακόμα το χρωστάει!

Ένα υπερσύγχρονονοσοκομείο στη Σαντορίνη μένει εκτός λειτουργίας σε ένα νησί με δεκάδες χιλιάδες τουρίστες όλο το χρόνο εξαιτίας του δημοσίου.

Ένα πραγματικό στολίδι για όλες τις Κυκλάδες, το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης βρίσκεται ακόμα κλειστό αν και έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του εδώ και ενάμιση χρόνο μιας και το δημόσιο ακόμα χρωστάει στην ανάδοχο του έργου, κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης ΑΕ.

Για το απαράδεκτο αυτό γεγονός που δείχνει πως το κράτος για άλλη μία φορά δεν είναι σωστό απέναντι στις υποχρεώσεις του, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 2.000 πολίτες και φορείς της Σαντορίνης, με μοναδικό αίτημα να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό το νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο είναι πανέτοιμο να λειτουργήσει και διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με τα μηχανήματα και τον απαραίτητο εξοπλισμό να βρίσκεται τυλιγμένο ακόμα στα χαρτιά.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της κατασκευαστικής εταιρείαςοι οφειλές του δημοσίου ανέρχονται σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξοφληθεί το συντομότερο ο εργολάβος και έτσι να παραδοθεί το έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

9,461 δισ. ευρώ χρωστάει το Δημόσιο στους ιδιώτες

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε