Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση των αγροτών – Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση των αγροτών – Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων αποφασίζουν οι αγρότες στη σύσκεψη στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τη μορφή της διαμαρτυρίας που σκοπεύουν να ακολουθήσουν από δω και πέρα αφήνουν οι αγρότες, χωρίς να αποκλειούν και την πιθανότητα καθόδου στην Αθήνα, προχωρώντας σε συμβολικές καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

Η συνέλευση στον κόμβο της Νίκαιας είναι καθοριστική καθώς θα κρίνει το μέλλον των κινητοποιήσεων ενώ οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν ηττημένοι τα μπλόκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να ζητήσουν συνάντηση τη Δευτέρα με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προκειμένου να του εκφράσουν δια ζώσης τα αιτήματα τους.

Η κυβέρνηση από τη μεριά της έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα επιτρέψει το κλείσμο των δρόμων ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για να ικανοποιηθούν τα αγροτικά αιτήματα.

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κάλεσε τους αγρότες «Να αποχωρήσουν από τους δρόμους, παρ’ ότι έχουν τα δίκια τους” και “να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας”.

Μπλόκα και ενημερωτικά φυλλάδια

Εκτός του μπλόκου της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μπλόκα υπάρχουν ακόμη: στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης και Σερρών – Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.

Τρακτέρ είναι, επίσης, παρατεταγμένα- μεταξύ άλλων -στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας – Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, με ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς της Δράμας στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.

Χθες, αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσιαν το κλείσιμο των δρόμων, για μία ώρα, κάθε μέρα έως και τη Δευτέρα. Έτσι, διέκοψαν την κυκλοφορία από τις 14.00 μέχρι τις 15.00, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου και την Εθνική Οδός Καβάλας – Δράμας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας.

Οι αγρότες δεν χρησιμοποίησαν για το κλείσιμο των δρόμων τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παρά μόνο τη φυσική τους παρουσία και διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, με τα αιτήματά τους, στους διερχόμενους οδηγούς.

Διαβάστε επίσης: Απειλούν να κατέβουν στην Αθήνα οι αγρότες – Σήμερα αποφασίζουν

Με τρακτέρ στην Αριστοτέλους οι αγρότες – Την Κυριακή η μεγάλη απόφαση (VIDEO)

Την Κυριακή η απόφαση των αγροτών – Το Σάββατο “ανεβαίνουν” στη Θεσσαλονίκη

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” στο NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε