Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Παγετός με θερμοκρασία κάτω από το μηδέν, καταιγίδες και χιόνια

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Παγετός με θερμοκρασία κάτω από το μηδέν, καταιγίδες και χιόνια

Σφοδρή θύελλα έπληξε την Ηλεία και προκάλεσε ζημιές.Φουσκώνει ο Πηνείος, σε επιφυλακή οι αρχές.Καταστροφές στην Ξάνθη από καταιγίδα.Δείτε πού χρειάζονται αλυσίδες.Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα, ενώ έντονη είναι η κακοκαιρία από χθες το μεσημέρι. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

Βαθμιαία αρχικά στο Ιόνιο και αργότερα στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από το μεσημέρι από τα βόρεια. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Σφοδρή θύελλα στην Ηλεία

Ισχυρή ανεμοθύελλα έπληξε τη νύχτα στην περιοχή του Κατακόλου, έως και την Σκαφιδιά. Πρόκειται για μια μικρής διάρκειας «επίθεση» του ανέμου μέσα στη νύχτα, που όμως προκάλεσε αρκετές ζημιές κυρίως σε δέντρα και καλλιέργειες.

φωτό από ilialive

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr στις περιοχές που έπληξε η θύελλα έχουν καταγραφεί τα εξής:

Στην περιοχή νυχτερινού κέντρου θύελλα «ξύρισε» δέντρα σε μεγάλο ύψος όμως, ενώ στη συνέχεια παρέσυρε για αρκετά μέτρα ένα βαν και το στρίμωξε πάνω σε ένα σπίτι, από το οποίο ξήλωσε κεραμίδια από τη στέγη, ενώ προκάλεσε και άλλες μικρότερης έκτασης ζημιές.

φωτό από ilialive

Στη συνέχεια προχώρησε προς το Κορακοχώρι και το Λεβεντοχώρι προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες και στην περιοχή της Σκαφιδιά «διέλυσε» λιοστάσια, πετώντας τις ελιές μέσα στο δρόμο. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

φωτό από ilialive

Φούσκωσε ο Πηνειός!

Προβλήματα και στον κάμπο με τις αρχές να είναι σε επιφυλακή αφού λόγω της χιονόπτωσης και των βροχοπτώσεων στο ύψος του Διαλεκτού ο Πηνειός ποταμός έχει φουσκώσει επικίνδυνα, ενώ οι φόβοι εκφράζονται κυρίως για τα χωριά που βρίσκονται κοντά στη γέφυρα Καραβόπορου. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

φωτό από trikalavoice

Καταστροφές από τη βροχόπτωση στην Ξάνθη

Καταστροφές και φθορές άφησε πίσω της η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με το thrakitoday βάρκες που βρίσκονταν στο Λιμάνι των Αβδήρων, στην παραλιακή περιοχή της Ξάνθης, βούλιαξαν από τον μεγάλο όγκο νερού ενώ απαιτήθηκε η χρήση γερανοφόρου οχήματος ώστε να ανελκυστούν και να εκτιμηθούν οι ζημιές από τους ιδιοκτήτες τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης κλήθηκε να επέμβει νωρίς το πρωί της Κυριακής για απάντληση υδάτων σε κατοικίες που είχαν πλημμυρίσει από τη νεροποντή τόσο στην περιοχή της Ξάνθης όσο και σε γύρω οικισμούς.

Παράλληλα από τους ισχυρούς ανέμους δύο δέντρα κατέρρευσαν με την Π.Υ. να επεμβαίνει. Προβλήματα δημιουργήθηκαν με σποραδικές κατολισθήσεις και στο οδικό δίκτυο της ορεινής Ξάνθης, τα οποία ωστόσο έχουν αποκατασταθεί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Xιόνια στην Ήπειρο

Οι περισσότερες ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων είναι ντυμένες στα λευκά και η κυκλοφορία σε υψόμετρο μεγαλύτερο των χιλίων μέτρων γίνεται υποχρεωτικά με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με το epiruspost Μηλιά, Βωβούσα, Δίστρατο, Φούρκα, είναι από τις περιοχές όπου σημειώθηκε η πιο έντονη χιονόπτωση, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Δεκαεπτά μηχανήματα της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων παίρνουν μέρος στο έργο του αποχιονισμού.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, τόσο στο Νομό Ιωαννίνων όσο και στο Νομό Κοζάνης. Να σημειωθεί ότι πέρσι οι υπηρεσίες στη Δυτική Μακεδονία είχαν δείξει αδυναμία στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων με αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας.

Το πρωί της Κυριακής υπήρξαν μικροπροβλήματα στην έξοδο της Εγνατίας προς Τρίκαλα, λόγω χιονόπτωσης. Αυτοκίνητα αλλά κι αρκετά λεωφορεία χρειάστηκε να περιμένουν αρκετή ώρα ωσότου καθαρίσει ο δρόμος με την συνεργασία των υπηρεσιών του Νομού Ιωαννίνων.

Σε πολλές πεδινές περιοχές, κυρίως στην Άρτα και την Πρέβεζα, παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, χωρίς όμως να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα ή ζημιές.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Η εμφάνιση του χιονιά στα ορεινά των Δήμων Καλαμπάκας και Πύλης, έχει οδηγήσει 22 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και των προαναφερόμενων Δήμων να επιχειρούν ώστε να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο του Νομού.

Το ίδιο ισχύει και στο δήμο Μετσόβου όπου τα μηχανήματα του Δήμου κρατάνε καθαρό το δρόμο παρά την σφοδρή χιονόπτωση.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχει ως εξής:

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις ανά νομό:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα κατωτέρω τμήματα του οδικού δικτύου:

Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 34ο χλμ. έως 54ο χλμ.
Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας από 30ο χλμ έως 45ο χλμ.
Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου από 24ο χλμ. έως 43ο χλμ.

Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα κατωτέρω τμήματα του οδικού δικτύου:

Στην επαρχιακή οδό Καστοριάς– Φλώρινας, (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.
Στην επαρχιακή οδό Καστοριάς– Ιωαννίνων, ( μέσω Νεστορίου) από το 35ο χλμ. έως το 47ο χλμ.
Στην επαρχιακή οδό Καστοριάς– Διποταμίας.

Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στο κατωτέρω τμήμα του οδικού δικτύου

Στην εθνική οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων, από το 73ο χλμ έως το 97ο χλμ

Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα κατωτέρω τμήματα του οδικού δικτύου:

Στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, (μέσω Βιτσίου) από το 20ο χλμ. έως το 30ο χλμ.
Στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής, από το 15ο χλμ. έως το 15ο χλμ

Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Τα ξημερώματα χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δύο οχημάτων στο Νεστόριο Καστοριάς.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΕ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Δείτε ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Φουσκώνει ο Πηνειός στα Τρίκαλα! ΦΩΤΟ

Ηλεία: Σφοδρή θύελλα “σήκωσε” αυτοκίνητο, δέντρα και κεραμίδια – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε