Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σε ρυθμούς ΕΣΠΑ τα Χανιά – Έργα 17 εκατομμυρίων!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μια σειρά από έργα έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο του 2012 εντάχθηκαν 12 έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,245 εκατομμυρίων ευρώ…

Τα έργα και οι δράσεις που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τους τελευταίους 18 μήνες είναι 18 και το ποσό χρηματοδότησής τους φθάνει τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης «ξεκινήσαμε ένα τιτάνιο αγώνα να προετοιμάσουμε προτάσεις να ωριμάσουμε μελέτες και να ξεμπλοκάρουμε έργα που είχαν λιμνάσει αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος όλων των πολιτών, ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους».

Η ένταξη των έργων έγινε μετά τις προσπάθειες των υπηρεσιών του δήμου που ετοίμασαν ώριμες μελέτες και προτάσεις.

Στον δήμο Χανίων έχει δημιουργηθεί ειδική επιτροπή προγραμματισμού και παρακολούθησης του ΕΣΠΑ με πρόεδρο τον γενικό γραμματέα του δήμου Γαβριήλ Κουρή.

Όπως ανέφερε ο κύριος Κουρής, «σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής που κινείται σε βάθος οκταετίας, αλλά και τους ρυθμούς προετοιμασίας των μελετών από τις υπηρεσίες μας, τα επόμενα χρόνια υπολογίζουμε ότι θα ξεκινήσει η εκτέλεση σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου 30 έργων προϋπολογισμού μέσω ΕΣΠΑ άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ». Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση όλων των διαθεσίμων κονδυλίων από ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα.

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: διασώστες και ασθενοφόρο ζητάει η δήμαρχος Πλατανιά

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε