Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού το Ηράκλειο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πάρτι, κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, αλλά και η μεγάλη παρέλαση με παραδοσιακές και σύγχρονες ομάδες καρναβαλιστών, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, είναι μερικά από όσα έχει σχεδιάσει ο δήμος Ηρακλείου, για να δημιουργήσει το εορταστικό κλίμα που απαιτούν οι μέρες της Αποκριάς, παρά την κρίση.

Σήμερα Τσικνοπέμπτη, είναι “Όλη η Πόλη μια παρέα”, αφού από το απόγευμα ραδιοφωνικοί σταθμοί θα εκπέμπουν στο κέντρο της πόλης μουσική και θα δίνουν το ρυθμό του χορού και του κεφιού στους μεταμφιεσμένους, που αναμένεται να πλημμυρίσουν τους άδειους -από αυτοκίνητα- κεντρικούς δρόμους με τα καθιερωμένα “τσικνίσματα”.

Αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Ηρακλείου, θα γίνει η αποκριάτικη καντάδα στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες της παλιάς πόλης. Στην καντάδα συμμετέχουν: Χορωδίες, Ωδεία, το Μουσικό Σχολείο, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, η Ένωση Χοροδιδασκάλων Κρήτης, ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού “Αετογιάννης”.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο Εμπορικός Σύλλογος θα έχει κεράσματα με τσικουδιά.

Ακολουθεί μεθαύριο Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, το Καστρινό Καρναβάλι, με την παρέλαση να ξεκινά από την Χανιώπορτα έως την Πλατεία Ελευθερίας. Θα προηγηθούν η Φιλαρμονική του δήμου και το Λύκειο Ελληνίδων με το γαϊτανάκι και θα ακολουθήσουν οι παραδοσιακές ομάδες από τους δήμους του Ηρακλείου, καθώς και το Άρμα της ομάδας “Λούφα και παραλλαγή”. Οι άλλες ομάδες θα συμμετάσχουν με τη σειρά της κλήρωσης. Μετά την παρέλαση, ακολουθούν διάφορα δρώμενα στο κέντρο της πόλης από τις παραδοσιακές ομάδες που φιλοξενεί το Καρναβάλι.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 10:30, θα γίνει το 10ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, που θα ξεκινήσει από το δημαρχείο Ηρακλείου και οργανώνεται από την ομάδα “Λούφα και Παραλλαγή”, που πέρυσι ήταν η νικήτρια του κρυμμένου θησαυρού.

Ενόψει της μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης, που θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ο δήμος Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς συμμετοχής, τόσο των συμμετεχόντων όσων και των θεατών της παρέλασης, βασική προϋπόθεση αποτελεί η αποσυμφόρηση των κεντρικών δρόμων της πόλης από τα αυτοκίνητα. Για το λόγο αυτό, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων το Σάββατο και ώρες από τις 12.00 έως το πέρας της παρέλασης (περίπου στις 17.00) στις οδούς Πλατείας Ελευθερίας (από το ξενοδοχείο Αστόρια) – Δικαιοσύνης- Ίδης- Καλοκαιρινού- Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Μάλιστα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών θα παρέχεται δωρεάν είσοδος στους χώρους στάθμευσης της Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ), από τις 13.00 και μέχρι τις 17.00, στην πλατεία Κύπρου, στην πλατείας Ελευθερίας (έναντι του πάρκου Γεωργιάδη), στην Βίγλα, στο Κομμένο Μπεντένι και στους χώρους στάθμευσης που βρίσκονται στις οδούς Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Νικολάου Πλαστήρα, Αγίου Γεωργίου (Λεωφόρος Ικάρου) και Τάλω.

Διαβάστε ακόμα:

Πρωινά καρναβάλια για πάντα!

Ρέθυμνο: 15.000 καρναβαλιστές ξεφαντώνουν

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε