Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σέρρες: Αγρότες έκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Προμαχώνα

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Πετριτσίου και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία εμποδίζοντας την κυκλοφορία προς το τελωνείο.

Οι αγρότες του νομού Σερρών που βρίσκονται στη γέφυρα Πετριτσίου, περιμένουν το πράσινο φως από την αστυνομία για να μεταβούν στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Έχουν δεσμευθεί ότι αν τους επιτρέψουν να κινηθούν δεν θα κλείσουν τα σύνορα, αλλά θα πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο σημείο συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Οι αγρότες έκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο τελεωνείο του Προμαχώνα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από παρακαμπτηρίους οδούς μέσω Κιλκίς.

Εν τω μεταξύ στις επάλξεις του αγώνα, αποφάσισαν τελικά να παραμείνουν και οι αγρότες της Λάρισας, παρά τη μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή (06-02-2011), με δεκάδες τρακτέρ να παραμένουν παρατεταγμένα εκατέρωθεν του οδοστρώματος στον κόμβο της Γυρτώνης.

Την απόφαση αυτή έλαβε χθες το απόγευμα (08-02-2011), σε συνεδρίαση της, η Συντονιστική Επιτροπή, αποτιμώντας την μέχρι τώρα πορεία, τις εξελίξεις στις Σέρρες με τις συλλήψεις 7 αγροτών αλλά και την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τους νέους αυξημένους συντελεστές ασφάλισης του ΕΛΓΑ. Όπως επίσης και το γεγονός, ότι το υπουργείο δεν έχει διαψεύσει ακόμη επίσημα τα δημοσιεύματα περί μείωσης της επιστροφής του ΦΠΑ.

Κατόπιν τούτων η Συντονιστική Επιτροπή, αποφάσισε να μεταβεί στις Σέρρες την ερχόμενη Παρασκευή και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο συμπαράστασης που διοργανώνεται για τους 7 συλληφθέντες αγρότες

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε