Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σφίγγει ο “κλοιός” για τους καπνιστές στα Χανιά με περισσότερους ελέγχους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου σε επιχειρήσεις και φορείς γνωστοποίησε σήμερα η αντιπεριφέρεια Χανίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι έλεγχοι των αρμοδίων Υπηρεσιών θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του κοινού από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση από τους μέχρι και τώρα ελέγχους των αρμόδιων Υπηρεσιών διαπιστώνεται ότι η τήρηση της απαγόρευσης είναι πλημμελής και τα περιστατικά εντοπισμού καπνιστών εντός των χώρων αυτών τείνουν να καταστούν συχνό φαινόμενο. Σύμφωνα με τον νόμο, ορίζεται ότι από 01-09-2010 απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους: 

Σε όλους τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους που χρησιμοποιούνται για παροχή εργασίας και σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο το ύψος του οποίου κυμαίνεται από 50 έως 500 ευρώ. Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων αυτών που ανέχεται την παραβίαση της απαγόρευσης επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε