Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σκιάθος: Καθηλωμένοι τουρίστες με προορισμό τη Σκόπελο και την Αλόννησο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται πως προκάλεσε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων η κατάργηση του βραδινού δρομολογίου του Flying Cat από τον Άγιο Κωνσταντίνο…

καθώς -όπως δηλώνουν οι τοπικοί άρχοντες Σκοπέλου και Αλοννήσο- οι ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει τη μετάβαση και παραμονή τους στα δύο νησιά και φθάνουν τ΄ απογεύματα αεροπορικώς στη Σκιάθο, δεδομένης της έλλειψης βραδινών δρομολογίων, αναγκάζονται να διανυκτερεύρουν στο νησί.

Κάτοικοι και Αρχές εκφράζουν φόβους πως αν δεν βρεθεί τρόπος να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των τριών νησιών, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, όταν τα καταλύματα στη Σκιάθο θα είναι δυσεύρετα, το πρόβλημα με τους transit ταξιδιώτες, που θα «παγιδεύονται» για μια βραδιά στο νησί, θα ενταθεί.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης δήλωσε πως το συγκεκριμένο μείζον πρόβλημα προέκυψε φέτος με την κατάργηση του δρομολογίου του flying cat από τον Άγιο Κωνσταντίνο, που διήρχετο από τη Σκιάθο στις 21.00 και από την Αλόννησο στις 23.00. Ο κ. Βαφίνης, ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος θα συμμετάσχουν σε ευρεία συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, εντός της εβδομάδος, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων όλων των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις Σποράδες, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε