Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σποράδες: Ικανοποίηση για τους επιβάτες που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη με πλοία!

Σποράδες: Ικανοποίηση για τους επιβάτες που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη με πλοία!

Θετικά κλείνει η σεζόν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι επιβάτες ήταν ακόμη περισσότεροι από πέρσι. Τα παραπάνω…

δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ναυτικός πράκτορας Γιάννης Δημητριάδης.

Η γραμμή φέτος λειτούργησε από την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνει τα δρομολόγια στις 10 Σεπτεμβρίου, συνδέοντας ακτοπλοϊκώς τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. «Είμαστε ευχαριστημένοι και εκτιμάμε ότι του χρόνου θα πάμε ακόμη καλύτερα», είπε ο κ. Δημητριάδης, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο έδωσε κίνητρο σε χιλιάδες άτομα από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, να επισκεφθούν τις Σποράδες.

«Εκείνο που παρατηρήσαμε είναι ότι το “Flycat” μπήκε ουσιαστικά στο συγκοινωνιακό δίκτυο και λειτούργησε ως ανταπόκριση για πολλούς Κύπριους επισκέπτες και τουρίστες από το εξωτερικό προκειμένου να μεταβούν στις Σποράδες» σημείωσε ο κ. Δημητριάδης και προσέθεσε: «Είδαμε πολλούς τουρίστες να έρχονται απευθείας από το αεροδρόμιο και άλλους που είχαν επιλέξει να μείνουν πρώτα μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια να επισκεφθούν τις Σποράδες».

Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, «η επιτυχία μιας τουριστικής σεζόν είναι να βλέπεις προϊόντα να συνδυάζονται μεταξύ τους προς όφελος του τουρίστα. Να βλέπεις τη Θεσσαλονίκη μας να λειτουργεί ως προορισμός που δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να ταξιδέψουν στα νησιά και να έχουν πολλές επιλογές για να περάσουν τις διακοπές τους».

Η συγκεκριμένη σύνδεση ήταν ένα εγχείρημα που έκανε τα πρώτα του βήματα πέρσι και ένωσε ξανά απευθείας έπειτα από επτά χρόνια τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Σποράδων.

«Η Θεσσαλονίκη έχει προοπτικές και θα μπορούσε να συνδεθεί με περισσότερους προορισμούς αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται πολιτική βούληση, καθώς είναι απαραίτητο να ενταχθεί στις επιδοτούμενες γραμμές», κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις