Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σταδιακή αποκατάσταση στην ηλεκτροδότηση Άνδρου και Τήνου

Σταδιακή αποκατάσταση στην ηλεκτροδότηση Άνδρου και Τήνου

Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των δύο νησιών και θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η ανακατασκεύη του συστήματος ηλεκτροδότησης για Άνδρο και Τήνο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο το κυρίως πρόβλημα αντιμετωπίζεται ήδη. ”Για την εξασφάλιση της τροφοδότησης με ηλεκτρική ενέργεια των νήσων Άνδρου και Τήνου και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης – που σημειώθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου – εντός της ημέρας αποστέλλονται επιπρόσθετα εφεδρικά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 4 MW που θα εγκατασταθούν στον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής της Άνδρου”, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Η επιχείρηση ενημερώνει ότι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου παρουσιάσθηκε σφάλμα στην εναέρια γραμμή υψηλής τάσεως 150 kV Καρύστου -Άνδρου, η οποία μέσω του τερματικού του Λιβαδίου και υποβρυχίου καλωδίου συνδέει τη Νότια Εύβοια με την Άνδρο.Το σφάλμα είχε σαν συνέπεια να τεθεί η γραμμή εκτός λειτουργίας και να δοθεί εντολή να ξεκινήσουν τα εφεδρικά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής της Άνδρου προκειμένου να καλύψουν κατά το μέγιστο δυνατόν τα τοπικά φορτία Άνδρου και Τήνου. Κατά τις ώρες αιχμής του φορτίου, το Σάββατο, την Κυριακή και σήμερα Δευτέρα 13/12/10, χρειάσθηκε να γίνουν εκ περιτροπής διακοπές των φορτίων, κυρίως της Τήνου.

Αργότερα, το Σάββατο, γύρω στις 7 μμ παρουσιάστηκε άλλο σφάλμα στη γραμμή υψηλής τάσης 150 kV Αλιβέρι-Κάρυστος που είχε σαν συνέπεια να τεθεί και αυτή η γραμμή εκτός. Υπογραμμίζεται ότι, εκείνες τις ώρες στη Νότια Εύβοια υπήρχε σφοδρή χιονόπτωση και έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι.

Την Κυριακή το πρωί συνεργεία της ΔΕΗ επιθεώρησαν τη γραμμή μεταφοράς Αλιβερίου-Καρύστου. Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι κόπηκε αγωγός προστασίας της γραμμής με συνέπεια να λειτουργήσουν οι προστασίες και να τεθεί εκτός. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και η γραμμή ηλεκτρίστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.Κατά την επιθεώρηση της γραμμής Κάρυστος-Άνδρος διαπιστώθηκε ότι, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών, είχαν καταρρεύσει τρεις πυλώνες μεταξύ Καρύστου και Λιβαδίου. Από τις πρωινές ώρες σήμερα – Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου – συνεργεία μας εργάζονται συνεχώς για την αποξήλωση των παλαιών πυλώνων και την κατασκευή των νέων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε