Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στο νοσοκομείο 15 πρόσκοποι με σαλμονέλα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα παιδιά μπήκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου αφού έφαγαν μακαρονάδα και τούρτα, σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Δύο από τα παιδιά, ηλικίας 8 και 9 χρονών, διαπιστώθηκε ότι πάσχουν από σαλμονέλα ενώ συνολικά 8 χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη thessalikipress όλα έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην αυλή της Εστίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, επί της οδού Ι. Καρτάλη 26, στο Βόλο, όπου διοργανώθηκε αποχαιρετιστήρια βραδιά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 33 παιδιά και παλιοί οδηγοί και πρόσκοποι, που κατανάλωσαν μακαρονάδα καρμπονάρα που παρασκευάστηκε από τις μεγαλύτερες οδηγούς, αλλά και τούρτα, που είχε φέρει ένα από τα παιδιά που είχε γενέθλια.

Μερικές ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, 27 άτομα άρχισαν να έχουν πυρετό, διάρροια και εμετό και 15 από αυτά διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο με συμπτώματα κόπωσης και αφυδάτωσης.

Μαζί με τα παιδιά, τα ίδια τρόφιμα κατανάλωσαν και τέσσερις ομαδάρχες ένας εκ των οποίων ο ένας νόσησε.

Σημειώνεται ότι από τους 33 ανθρώπους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, οι 27 νόσησαν, οι 15 απευθύνθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου και οι υπόλοιποι επισκέφθηκαν ιδιώτες γιατρούς.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Θεόφιλος Μερίδης, σε έλεγχο που έγινε στα κόπρανα των παιδιών, σε δύο από αυτά  διαπιστώθηκε η ύπαρξη σαλμονέλας.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η διεύθυνση Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ και σήμερα υγειονομικοί πήραν δείγματα από τα τρόφιμα, καθώς κάποιοι γονείς είχαν στο σπίτι τους και κομμάτι από την τούρτα αλλά και ποσότητα από την καρμπονάρα.

Επίσης λήφθηκε δείγμα και από τα αρχικά συστατικά παρασκευής του φαγητού και του γλυκού, τόσο από την κουζίνα του σώματος Οδηγών όσο κι από το ζαχαροπλαστείο που αγοράστηκε η τούρτα.

Ο κ. Μερίδης ανέφερε ότι στο Νοσοκομείο τους τελευταίους δύο μήνες έχουν εμφανιστεί κι άλλα περιστατικά με σαλμονέλα κι εφιστά την προσοχή σε όλους όσοι παρασκευάζουν φαγητά να τηρούν αυστηρά τους κανόνες καθαριότητας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε