Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Στον Πολύγυρο η εικόνα της Παναγίας “Άξιον εστί”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής μεταφέρεται σήμερα από τη Θεσσαλονίκη η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», η οποία είχε τεθεί από τις 13 Οκτωβρίου σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο της πόλης και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της.

Η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» θα παραμείνει για προσκύνημα των πιστών στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πολυγύρου σήμερα και αύριο στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χαλκιδικής.

Χιλιάδες πιστοί προσκύνησαν στη Θεσσαλονίκη το ιερό κειμήλιο του Αγίου Όρους, το οποίο σπάνια εξέρχεται από το Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές. Συγκεκριμένα, ήταν πέμπτη φορά που αποφασίστηκε η έξοδος της εικόνας (οι προηγούμενες ήταν το 1963, 1985, 1987, 1999) και η δεύτερη που τέθηκε σε προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη μετά το 1985.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους έλαβε τη σχετική απόφαση ύστερα από αίτημα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, για τις εκδηλώσεις της μητρόπολης στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Από τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, η εικόνα θα βρίσκεται και πάλι στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” άνοιξε τους εορτασμούς στην πόλη – ΦΩΤΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε