Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στους δρόμους οι Κρητικοί για την Πρωτομαγιά – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το CretaLive
ΦΩΤΟ από το CretaLive

Με κεντρικό σύνθημα “Κανείς μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε”, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων τονίζουν ότι “η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και οι συγκεντρώσεις αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση”…

Σύμφωνα με το CretaLive, στο Ηράκλειο η κεντρική συγκέντρωση του ΕΚΗ και του Νομαρχιακου Τμήματος της ΑΔΕΔΥ έγινε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.
Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ συγκέντρωσε τις δυνάμεις του στην Πλατεία Ελευθερίας

Στην συνέχεια έκαναν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χωρίς να δημιουργηθεί ένταση.

ΦΩΤΟ από το CretaLive

ΦΩΤΟ από το CretaLive

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.

Δύο οι συγκεντρώσεις και στα Χανιά

Περιορισμένη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, που έγιναν σήμερα στα Χανιά.

Το Εργατικό Κέντρο και το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου χαιρετισμό απηύθυνε πρώτος ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νεκτάριος Πετράκης.
“Η φετινή εργατική πρωτομαγιά γίνεται μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της βάρβαρης επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, εκπνοής των συλλογικών συμβάσεων, μπροστά από τα νέα μέτρα μείωσης μισθών που έχουν αποφασίσει και προαναγγείλει κυβέρνηση και ΕΕ – ΔΝΤ, αλλά και μόλις πέντε μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μάη και δύο χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο. Για όλους αυτούς τους λόγους, η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει έναν μαζικό, ταξικό σταθμό ανασυγκρότησης και μάχης του εργατικού κινήματος. Μια νέα αρχή αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης” είπε ο κύριος Πετράκης.

Μετά τους χαιρετισμούς εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων και συνταξιούχων, έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης των Χανίων και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο εργαζομένων στην περιοχή “Πασακάκι”.
Ανάλογη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων στα Χανιά από το ΠΑΜΕ.

Τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το ενετικό λιμάνι των Χανίων…

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Μεγάλη συμμετοχή στις πορείες για την Πρωτομαγιά – Ένταση από αντιεξουσιαστές – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Θεσσαλονίκη: Πέντε συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά – ΒΙΝΤΕΟ

Αρνητικό ρεκόρ συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε