Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά στη Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησαν από τις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας ήταν για να διεκδικήσουν τις αμοιβές για τις υπερωρίες και τις αργίες που τους οφείλονται από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης όλα τα ασθενοφόρα της Θεσσαλονίκης παρέμειναν σταθμευμένα μπροστά στην Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, από όπου και εξυπηρετούσαν τις κλήσεις.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκαν με στάση εργασίας από τις 10 μέχρι τις 12, στη διάρκεια της οποίας οι κλήσεις εξυπηρετούνταν από προσωπικό ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι την προσεχή Δευτέρα (4 Απριλίου) οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ όλης της χώρας θα πραγματοποιήσουν επίσχεση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.

Πέραν των οφειλομένων αποδοχών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα καταβληθούν τον προσεχή Ιούνιο, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ διεκδικούν τις αμοιβές για τα εκτός έδρας, που τους οφείλονται από τον Μάιο του 2010, και την καταβολή χρημάτων για την αγορά μέσων ατομικής προστασίας, ενώ παράλληλα ζητούν ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε