Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνάντηση Μπουτάρη – Χατζηδάκη για τραμ και υδροπλάνα στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση Μπουτάρη – Χατζηδάκη για τραμ και υδροπλάνα στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, συνατήθηκε σήμερα με τον υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη για το θέμα των συγκοινωνιών της Θεσ/νίκης.

Ο κ. Μπουτάρης έθεσε στον υπουργό τα θέματα της μείωσης των τελών του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, της κατασκευής τραμ στην πόλη με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου- Ιδιωτικού Τομέα), της σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με υδροπλάνα και της ανάπτυξη της παράκτιας συγκοινωνίας.

Για το πρώτο θέμα, δηλαδή της μείωσης των τελών του αεροδρομίου, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι θα γίνει συνολικά για όλα τα αεροδρόμια μελέτη κόστους/ οφέλους, προκειμένου να ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι που σχετίζονται με το θέμα (τουρισμός, πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, θέματα ανταγωνισμού, θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ κ.ά.)

Για το θέμα του τραμ, ο υπουργός τόνισε ότι θα εξεταστεί με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και με την προϋπόθεση ότι το έργο θα είναι βιώσιμο, ενώ για τα υδροπλάνα ανακοίνωσε ότι το υπουργείο ετοιμάζει ήδη το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς.

Τέλος, για τη συγχώνευση HELEXPO- ΔΕΘ και ΟΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμφώνησε με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Η νέα σκληρή σύγκρουση Μπουτάρη – Χρυσής Αυγής!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε