Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σύνδεση με ταχύπλοο ζητούν τα επιμελητήρια Σάμου και Δωδεκανήσου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων με τα Δωδεκάνησα, μέσω ταχύπλοου πλοίου, θα είναι το κεντρικό θέμα διημερίδας που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στη Σάμο και την Κυριακή στην Ικαρία.

Στις εργασίες του συνεδρίου, που διοργανώνουν από κοινού τα επιμελητήρια Σάμου και Δωδεκανήσου, θα συμμετάσχουν οι αντίστοιχοι νησιωτικοί δήμοι και οι δήμοι Ικαρίας και Φούρνων, καθώς επίσης και οι επαγγελματικοί και συλλογικοί φορείς των περιοχών αυτών.

Η ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των παραπάνω νησιών αποτυπώνεται στη σχετική επιστολή που έστειλαν τα επιμελητήρια Σάμου και Δωδεκανήσου στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στην οποία αναφέρεται:

“Η σύνδεση, με ταχύπλοο πλοίο, της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων με τα Δωδεκάνησα κρίνεται ως απόφαση ζωής για τα νησιά μας, των οποίων η ανάπτυξη στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον τουρισμό, στο εμπόριο και στην παραγωγή τοπικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα. Υπενθυμίζουμε ότι τα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Πάτμος, το Αγαθονήσι, οι Αρκοί ,οι Λειψοί και άλλα, εξυπηρετούν τουλάχιστον το 80% όλων των αναγκών τους από τη Σάμο”.

Χωρίς αυτή τη σύνδεση λένε τα επιμελητήρια, τα νησιά του συμπλέγματος (Κάλυμνος – Λέρος – Λειψοί – Πάτμος – Αρκιοί – Αγαθονήσι – Φούρνοι και Ικαρία) δεν είναι δυνατόν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις τουριστικές τους δυνατότητες.

Προτείνουν την -τουλάχιστον- επτάμηνη επιδοτούμενη σύνδεση της Σάμου – Ικαρίας με την Κω, την οποία χαρακτηρίζουν σωτήρια για τα νησιά τους.

Συμπληρώνουν ότι αυτό θα γίνει χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού η απαιτούμενη πίστωση μπορεί να διασφαλιστεί από τις πιστώσεις καταργούμενων γραμμών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε