Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύρος: Έκαναν “γαργάρα” πολεοδομικές παραβάσεις!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Πολεοδομία δεν έστελνε τα πρακτικά στην εφορία! Θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 1εκ.€…

Πολλές πολεοδομικές παραβάσεις χωρίς όμως πρακτικά επιβολής προστίμων, ερευνούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, στην Πολεοδομία Σύρου. Το κλιμάκιο των αστυνομικών που έχει σχηματίσει την ογκωδέστατη δικογραφία, έχει ερευνήσει μεγάλο αριθμό σχετικών εγγράφων που βρίσκονταν στα συρτάρια της πολεοδομίας και αφορούσαν δεκάδες παραβάσεις και παράνομες επεκτάσεις, πολυτελών κατοικιών της κοσμοπολίτικης Μυκόνου και άλλων νησιών των Κυκλάδων. 

Σχετικές αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν πως είχαν διαπιστωθεί εξόφθαλμες κατασκευαστικές υπερβάσεις, με τα πρόστιμα που θα έπρεπε να επιβληθούν στους παραβάτες να ξεπερνούν συνολικά το 1.000.000 ευρώ από την μέχρι στιγμής έρευνα, ποσό όμως που μπορεί να αυξηθεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωσή της. 

Οι ανείσπρακτες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αλλά δεν επιβλήθηκαν, είναι «φρέσκιες» αλλά και παλαιότερες έως και πριν από 4 χρόνια, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με τα σχετικά πρακτικά να μην φθάνουν ποτέ από την Πολεοδομία Σύρου στην αντίστοιχη Εφορία, ώστε να επιβληθούν τα αντίστοιχα χρηματικά πρόστιμα. 

Το ελάχιστο πρόκειται για υπηρεσιακή παράλειψη, το μέγεθος όμως αφήνει έντονες υποψίες οικονομικών κινήτρων, υποστηρίζουν οι αρμόδιοι αστυνομικοί. 

Οι αξιωματικοί των «αδιάφθορων» έχουν στην κατοχή τους τα πρώτα αποτελέσματα από τις άρσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών και κυρίως του τραπεζικού απορρήτου από τους λογαριασμούς όλων των διευθυντικών στελεχών και των υπαλλήλων της Πολεοδομίας που υπηρέτησαν τουλάχιστον τη τελευταία τετραετία, όπως φυσικά και συγγενικών τους προσώπων πρώτου βαθμού. 

Παράλληλα, εξετάζονται εξονυχιστικά τα πόθεν έσχες που έχουν υποβάλει συγκριτικά με τα πραγματικά περιουσιακά τους στοιχεία, από τα οποία, σύμφωνα με μία πρώτη αστυνομική μελέτη, παρατηρείται μια αναντιστοιχία εσόδων με ιδιοκτησίες ακινήτων και τραπεζικών καταθέσεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε