Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σύσκεψη για τους μετανάστες στην Πάτρα – Φοβούνται νέα επεισόδια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η αναζήτηση λυσης στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πάτρα επί χρόνια, θα αποτελέσει το ζητούμενο της ευρείας σύσκεψης φορέων που συγκαλεί για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των κατοίκων στις νότιες συνοικίες της Αχαϊκής πρωτεύουσας βρίσκεται σε στάση αναμονής ενώ παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. γύρω από χώρους όπου έχουν καταφύγει λαθρομετανάστες για να αποτρέψουν νέο κύκλο επεισοδίων.

Σύμφωνα με το PatrasTimes, η συνάντηση της Δευτέρας, θα γίνει στις 11:00 και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής στο παλαιό κτίριο της Περιφέρειας (νέα εθνική οδός Πατρών – Αθηνών 28, 1ος όροφος) και σ’ αυτήν έχουν κληθούν να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων στις νότιες συνοικίες της Πάτρας.

«Είναι προφανές ότι καμία προτεινόμενη λύση δεν είναι δυνατόν να έχει πρακτική εφαρμογή εάν δεν στηρίζεται σε μια στοιχειώδη βάση συμφωνίας μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων πλευρών», αναφέρει στο κείμενο της πρόσκλησης του ο Περιφερειάρχης.

Ο κύριος Κατσιφάρας έχει ήδη ενημερώσει, απ’ την Παρασκευή, την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων σημειώνοντας ότι «η Περιφέρεια έχει εξετάσει όλες τις πτυχές του προβλήματος και έχει διαμορφώσει θέση, με άξονα την απόφαση που ελήφθη στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Βόνιτσα, στις αρχές Απριλίου».
Ωστόσο, είναι χρήσιμη μια ευρεία συζήτηση επί των προτάσεων όλων των πλευρών ώστε να καθοριστεί ένα ενιαίο πλαίσιο και να τεθούν σαφείς στόχοι.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα:Τροχαίο που κόβει την ανάσα – Δείτε φωτό και βίντεο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε