Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τέλος η ταλαιπωρία για τα φάρμακα στα Χανιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε αναστολή των κινητοποιήσεων τους προχωρούν από το πρωί της Τρίτης οι φαρμακοποιοί των Χανίων ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου φαρμακοποιών.

“Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων αποφάσισε σε ανοικτό διοικητικό συμβούλιο, έχοντας εξασφαλίσει την έγγραφη γνώμη των μελών του συλλόγου να συντονιστεί με την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και να ξεκινήσουν από την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου τα φαρμακεία του νομού Χανίων να δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ” αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου και υπογραμμίζεται:

“Η απόφασή μας αυτή δεν πάρθηκε διότι λύθηκαν τα προβλήματά μας , αλλά συναισθανόμενοι την πίεση που ασκείται στους ασφαλισμένους σε δύσκολους καιρούς, αποφασίσαμε να δείξουμε καλή θέληση και να περιμένουμε να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις της σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών οφειλών του 2011”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για την πρόταση χρηματοδότησης εκ μέρους της Τράπεζας Χανίων που αναλαμβάνει να καλύψει τα χρέη των φαρμακειών προς τους προμηθευτές και στη συνέχεια να απαιτήσει τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου: “Αξιολόγησε θετικά την πρόταση διότι δίνει μία ανάσα ρευστότητας σε μία δύσκολη στιγμή και ελπίζουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και άλλα τραπεζικά ιδρύματα. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι ο περαιτέρω δανεισμός για τα φαρμακεία δεν αποτελεί τη λύση του προβλήματος. Η λύση βρίσκεται στην εξασφάλιση σταθερής κι επαρκούς χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, ώστε ο Έλληνας ασφαλισμένος να έχει μία αξιοπρεπή και σταθερή παροχή υπηρεσιών υγείας”.

Διαβάστε ακόμα:

Χάος με τα φαρμακεία! Δωρεάν φάρμακα αλλά με εξαιρέσεις

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε