Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

“Τεράστιο το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τεράστιο χαρακτήρισε το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου ο δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα εξαγγείλει σχέδιο για την αντιμετώπισή του.

“Είναι τεράστιο το πρόβλημα. Από το 2006 έχει να θεμελιωθεί σχολείο στον δήμο μας. Τα παιδιά στριμώχνονται σε υπόγεια, αίθουσες γυμναστηρίων και κοντέινερς”, ανέφερε ο κ. Σούλας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Το ζήτημα το είχαμε θέσει στον κ. Τσίπρα στη διάρκεια συνάντησης που είχαμε μαζί του οι δήμαρχοι στο Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα το κατανόησε. Η αλήθεια να λέγεται. Και στη συνέχεια ήμασταν σε επικοινωνία με την επικεφαλής του γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου”, πρόσθεσε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου.

Σύμφωνα με τον κ. Σούλα, ο αριθμός των μαθητών ανέρχεται σε 18.500 και παρουσιάζει μία αυξητική τάση, περίπου 200 έως 250 παιδιά ετησίως. “Θα είναι μία αρχή να φτιάξει η κυβέρνηση ένα σχολείο, ενώ ένα ακόμη το έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ. Δεν λύνεται το πρόβλημα, όμως θα ανακουφίσει”, σημείωσε ο δήμαρχος.

Επιπλέον, στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναμένεται να τονίσει και την ανάγκη για δημιουργία ενός ειδικού σχολείου στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε