Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Θέλει Τζαμί στη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο δήμαρχος της πόλης τόνισε σε βραδινή του ομιλία, ότι αυτό θα γίνει ”ως μέγιστο δείγμα σεβασμού στις μειοψηφίες και στον πολιτισμό των άλλων”…

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιάννης Μπουτάρης αποκάλυψε ότι εκτός από αποτεφρωτήριο και μουσουλμανικό νεκροταφείο, τάσσεται υπέρ της ανέγερσης ενός κανονικού τεμένους, ως μέγιστο δείγμα σεβασμού στις μειοψηφίες και στον πολιτισμό των άλλων.

Ανακοίνωσε ότι στην «αδελφοποιημένη» πόλη της Τουρκίας, τη Σμύρνη, έγιναν οι εργασίες αναστήλωσης της μοναδικής εκκλησίας που σώθηκε από το 1922 (του Αγίου Βουκόλου) που θα αναδειχθεί ως πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο της περιοχής.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι η ιστορία της πόλης είναι ένα άυλο κεφάλαιο για την πόλη που όμως δεν αποδίδει το ίδιο χρηματικά και οικονομικά. Για αυτό το λόγο έχουν γίνει οι κινήσεις προσέγγισης με Ισραήλ και Τουρκία.

”Το πραγματικό πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα είναι η σημαία της νέας προσπάθειας, το σύμβολο της πόλης” σημείωσε ο δήμαρχος καθώς άφησε αιχμές για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια. Επισήμανε ότι θα ξαναπάει στο εξωτερικό, θα προσκαλέσει δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, κοινώς θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες μαζί με τους φορείς της πόλης για προβολή της Θεσσαλονίκης σε διεθνές ακροατήριο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε