Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεοφάνεια 2018: Έπεσε για πρώτη φορά και έπιασε τον Σταυρό – Ο τυχερός βιβλιοπώλης στη Λάρισα [vids]

Θεοφάνεια 2018: Έπεσε για πρώτη φορά και έπιασε τον Σταυρό – Ο τυχερός βιβλιοπώλης στη Λάρισα [vids]

Ο καλός καιρός βοήθησε τους χιλιάδες Λαρισαίους να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγιασμό των υδάτων στη γέφυρα του Αλκαζάρ στον Πηνειό το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα της μεγάλης γιορτής των Θεοφανείων.

Από νωρίς το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Αργότερα η πομπή μετακινήθηκε στην πεζογέφυρα του Αλκαζάρ, εκεί όπου ο τίμος σταυρός έπεσε στα παγωμένα νερά του Πηνειού ποταμού και μαζί μ’ αυτόν τέσσερις τολμηροί Λαρισαίοι.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος τον σταυρό έπιασε πρώτος, όχι ένας κολυμβητής, αλλά ένας μεσήλικας Λαρισαίος βιβλιοπώλης, ο κ. Δημήτρης Κούκος που διαμένει στον Άγιο Αθανάσιο και διατηρεί κατάστημα στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της κατάδυσης του τιμίου σταυρού:

Έπεσε πρώτη φορά!

Με τη χαρά να ξεχειλίζει στην έκφραση του προσώπου του κι αφού έλαβε την ευλογία του Μητροπολίτη, εξήγησε στις δηλώσεις του πως «Πρώτη φορά έπεσα. Το είχα δέκα χρόνια στο μυαλό μου, δεν έπεσαν τα παιδιά μου κι αποφάσισα να πέσω εγώ. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Εύχομαι Θεία φώτιση και υγεία».

Δείτε το βίντεο από τι στιγμή που ο Λαρισαίος βιβλιοπώλης παραδίδει το σταυρό και παίρνει την ευχή από το Μητροπολίτη

Πηγή: onlarissa

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις