Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσ/νίκη: Δεν… ανέστη η αγορά το Πάσχα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία του εμπορικού συλλόγου της πόλης…

Σε δείγμα 230 επιχειρήσεων από διάφορες περιοχές της πόλης, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν 8 στις 10 (ποσοστό 78%), παρουσίασαν φέτος μείωση πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι. Η πτώση του τζίρου κυμαίνεται από 20 έως και 50%.
 
Για το 16% ο τζίρος κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ μόνο το 5% είδε καλύτερες ημέρες. Ως αποτέλεσμα, το 83% των ερωτηθέντων δηλώνει απογοητευμένο από την κίνηση στην αγορά κατά την περίοδο των εορτών και μόνον το 17% απαντά ότι είναι ικανοποιημένο.

Έντονο φαίνεται ότι είναι το πρόβλημα στην περιοχή των οδών Εγνατία-Δραγούμη-Βενιζέλου, όπου υπάρχουν πολλά εργοτάξια του μετρό. Εκεί, μόλις το 8% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τις πωλήσεις στη διάρκεια των εορτών, έναντι ποσοστού 24% για τα καταστήματα που εδρεύουν στη ζώνη Τσιμισκή-Αγ.Σοφίας-Μητροπόλεως-Προξ.Κορομηλά.

Ως κύριους λόγους στην πτώση του τζίρου τους, οι περισσότεροι επιχειρηματίες «δείχνουν» την οικονομική κρίση (30%), την αρνητική ψυχολογία (40%) και την έλλειψη χώρων στάθμευσης-κυκλοφοριακό (12%).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε