Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσ/νίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα σκουπίδια!

Αυτήν την εικόνα παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο δήμος Λαχανά…

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε ο πολυήμερος αποκλεισμός του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων Μαυροράχης από κατοίκους του δήμου Λαχανά, που αντιδρούν στο σχέδιο Καλλικράτης.

Με έγγραφη εντολή του προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, ζητά αφενός να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ και αφετέρου να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όπως παρακώλυση συγκοινωνιών.

Το πρωί, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κώστας Καζαντζίδης, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την παρέμβασή της για την άμεση επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ.

Στην αναφορά του επισημαίνει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, εξαιτίας της συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα νοσοκομειακά απορρίμματα, αλλά και αυτά που συγκεντρώνονται στους χώρους των σχολείων. 

Αργά το βράδυ ο δήμος Λαχανά και οι κάτοικοι της περιοχής, αποφάσισαν το άνοιγμα του ΧΥΤΑ το πρωί του Σαββάτου.
Ο δήμαρχος Λαχανά, Παντελής Πάσχος δήλωσε ότι ο ΧΥΤΑ θα ανοίξει στις 10.30 π.μ. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, η παραπέρα στάση των κατοίκων θα κριθεί από τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν στις 11.00 π.μ. με την υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη οι δήμαρχοι Λαχανά, Ασήρου και Μυγδονίας.

Να σημειωθεί ότι η κατάληψη των κατοίκων του δήμου Λαχανά ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα απορριμματοφόρα να εναποθέσουν σκουπίδια στον ΧΥΤΑ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε