Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσπρωτία: Το κομβόι στην Εγνατία έκρυβε λαβράκι για την αστυνομία…

Θεσπρωτία: Το κομβόι στην Εγνατία έκρυβε λαβράκι για την αστυνομία…

Τα πέντε φορτωμένα αυτοκίνητα, κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών και ακολούθησε καταδίωξη…

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί, στην Εγνατία Οδό. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί ακινητοποίησαν τα 5 αυτοκίνητα στο 45ο χιλιόμετρο, στη θέση Τυριά. Όπως διαπιστώθηκε 5 διακινητές, μετέφεραν συνολικά 20 λαθρομετανάστες, που ήθελαν να φτάσουν στην Ιταλία.

Οι διακινητές (από την Συρία και την Αίγυπτο) είχαν ήδη πάρει την προκαταβολή των 200€ από τον κάθε λαθρομετανάστη και είχαν συμφωνήσει να εισπράξουν άλλα 800€ από τον καθένα, όταν έφταναν στην Ιταλία.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι Ιρακινοί λαθρομετανάστες, παρελήφθησαν από τους διακινητές το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (15-12-2011) σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει επίσης ότι οι λαθρομετανάστες θα παραλάμβαναν από συνεργό των διακινητών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Τα πέντε οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους διακινητές κατασχέθηκαν ενώ κατασχέθηκαν και 6 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη των συνεργών τους και τον εντοπισμό τυχών άλλων εμπλεκομένων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε