Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Άδικα διασυρθήκαμε – Η αλήθεια θα λάμψει”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του γ’ ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών…

Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης και Απόστολος Τσουρέκας, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση υπεξαίρεσης -ύψους 51,4 εκατ. ευρώ- που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, που αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες για υπεξαίρεση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, κατέθεσαν πολυσέλιδα απολογητικά υπομνήματα και απάντησαν στα ερωτήματα που τους απηύθυνε ο ανακριτής.

Κοινό στοιχείο της υπερασπιστικής τους γραμμής ήταν η πλήρης άρνηση των σε βάρος τους αποδιδόμενων κατηγοριών. Ισχυρίστηκαν δε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην αντιδημαρχία Οικονομικών κανείς δεν αντιλήφθηκε τις παράνομες πράξεις που καταλογίζονται στον φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» της υπεξαίρεσης, πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Σαξώνη. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως.

«Άδικα διασυρθήκαμε. Υπομονή. Θα λάμψει η αλήθεια», δήλωσε, μετά την απολογία του, ο Αν. Γερογιάννης, ο οποίος εμφανίστηκε πρώτος ενώπιον του ανακριτή. Όπως έγινε γνωστό, στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, απέδωσε σοβαρά λάθη στην πορισματική έκθεση που συνέταξε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά. Ακόμη, διερωτήθη πώς καμία αρμόδια υπηρεσία -ΔΟΥ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ελεγκτικό Συνέδριο κ.ά.- δεν μπόρεσε να διαπιστώσει την κακοδιαχείριση που γινόταν επί σειρά ετών.

Τη «σκυτάλη» στις απολογίες πήρε ο Μ. Ζορπίδης, ο οποίος, σε δηλώσεις του, είπε ότι μέχρι να πάρει δημοσιότητα η υπόθεση, «δεν ήξερε ούτε κατ’ όψιν τον Σαξώνη». «Δώσαμε τη ζωή μας, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, και τώρα μας τρέχουν στα δικαστήρια», δήλωσε και εξέφρασε την αγανάκτησή του.

Τελευταίος, απολογήθηκε ο Απ. Τσουρέκας, που μετά το πέρας της διαδικασίας -φανερά συγκινημένος- απέφυγε να κάνει δηλώσεις. Όπως έγινε γνωστό, απολογούμενος, είπε ότι δεν γνώριζε τον Π. Σαξώνη, τονίζοντας ότι η υπογραφή των εγγράφων και δαπανών, προηγούνταν από το στάδιο των πλαστογραφιών που ομολόγησε ότι διέπραξε ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, πέραν των τριών πρώην αντιδημάρχων Οικονομικών απολογήθηκε άλλη μία υπάλληλος που υπηρετούσε κατά καιρούς σε οικονομική υπηρεσία του δήμου. Η υπάλληλος που κατηγορείται για την ίδια υπόθεση αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ελεύθεροι αφέθηκαν 2 κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης

Υπεξαίρεση μαμούθ στη Θεσσαλονίκη – Και ο Παπαγεωργόπουλος σε απολογία!

Παπαγεωργόπουλος για την εμπλοκή του στην υπαιξέρεση: “Τρέφω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη”

Θεσσαλονίκη: ”Κάναμε ό,τι μας έλεγαν οι ανώτεροί μας”!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε