Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου στη μνήμη της αδικοχαμένης 11χρονης (video)

Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου στη μνήμη της αδικοχαμένης 11χρονης (video)

Αγώνας δρόμου έναντια στην παιδική εκμετάλλευση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Δεκάδες εθελοντές συμμετείχαν στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της αδικοχαμένης 11χρονης που παρασύρθηκε απο λεωφορείο, αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά το δράμα των “παιδιών των φαναριών“…

Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, ποδηλατών και του συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα ο “αγώνας” δρόμου 7 χιλιομέτρων από την κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων ΑΡΣΙΣ, μια εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού της πόλης για το φαινόμενο της παιδικής εκμετάλλευσης και εμπορίας μέσω της εργασίας στο δρόμο, με τίτλο “Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο”.

Οπως αναφέρει το thesstoday οι δρομείς, ξεκίνησαν από την πλατεία Αριστοτέλους, τρέχοντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μοιράζοντας παράλληλα φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό. Το μήνυμα που έστειλαν είναι, πως με το να δίνεις χρήματα σε ένα παιδάκι στο δρόμο, δεν το βοηθάς, αλλά αντίθετα το καταδικάζεις να περάσει με τον ίδιο τρόπο την υπόλοιπη παιδική του ηλικία. Δείτε ένα στιγμιότυπο από την αρχή του αγώνα:

Η σημερινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Μέγκι (Μαργαρίτα), το κοριτσάκι που αναγκαζόταν από το οικογενειακό του περιβάλλον να δουλεύει στον δρόμο και που πριν από λίγο καιρό σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε απο λεωφορείο, παίζοντας με το ποδήλατο της. Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ελπίδα, η απώλεια της να γίνει ο επίλογος της αδιαφορίας μας απέναντι στην παιδική εκμετάλλευση, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκε και ένα γράμμα στη μνήμη της. Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους στήθηκε μια μικρή γιορτή για τα παιδιά, με μουσική, παιχνίδια, γκράφιτι, ξυλοπόραδο κτλ, ενώ στο σημείο ήταν και το κινητό σχολείο της ΆΡΣΙΣ, προσφέροντας στιγμές χαράς σε πολλά παιδιά που βρέθηκαν στον χώρο.

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” στο NewsIt

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της 11χρονης που παρασύρθηκε από λεωφορείο

Θεσσαλονίκη:Στα αζήτητα το κορμάκι της 11χρονης που σκοτώθηκε από λεωφορείο!

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο σκότωσε κοριτσάκι που έκανε ποδήλατο! ΒΙΝΤΕΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε