Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση για τη λίμνη Κορωνεία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Υψηλοί τόνοι για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας…

κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης του επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία-Αλληλεγγύη», Μιχάλη Τρεμόπουλου, για τη λίμνη Κορώνεια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τρεμόπουλος ζήτησε, μεταξύ άλλων, να πληροφορηθεί πώς συνεχίζεται από την Περιφέρεια η δημοπράτηση έργων των οποίων η χρηματοδότηση δεν είναι εξασφαλισμένη, μετά την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος περί δημιουργίας ενός νέου αναθεωρημένου σχεδίου εξυγίανσης της λίμνης.

Αναλήθειες καταλόγισε στον κ. Τρεμόπουλο ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα ήταν υπόλογη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν υλοποιούσε τις δεσμεύσεις της. Διευκρίνισε δε ότι το υπουργείο είναι αρμόδιο για την έγκριση ή μη των σχετικών διαδικασιών.

Για συκοφαντίες κατηγόρησε τον περιφερειάρχη ο κ. Τρεμόπουλος και ανέφερε ότι ο κ. Ψωμιάδης δεν απαντά στο θέμα. Το κλίμα οξύνθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος, από την παράταξη του συμβουλίου που πρόσκειται στο ΛΑΟΣ, απάντησε στον εκπρόσωπο των Οικολόγων σημειώνοντας μάλιστα ότι «η Αθήνα γελά με όσα συμβαίνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Ακολούθησε ένταση και ανταλλαγή φραστικών επιθέσεων ανάμεσα στους κ. Τρεμόπουλο και Βελόπουλο ενώ αργότερα, με παρέμβαση του προεδρείου, η κατάσταση εκτονώθηκε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε