Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Απορριμματοφόρο… από τα τηγανέλαια εστιατορίων!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με τα τηγανέλαια που χρησιμοποιούνται στις ταβέρνες και τα εστιατόρια θα κινείται το νέο απορριμματοφόρο του δήμου Θεσσαλονίκης…

το οποίο σε μία συμβολική κίνηση σχεδιάζεται να διατεθεί στον τομέα της συλλογής ανακύκλωσης. Το συγκεκριμένο όχημα θα κινείται με βιολογικά καύσιμα νέας γενιάς από τα τηγανέλαια, στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Εστιατόρων – Ψητοπωλών της πόλης.

Πρόκειται για το πρώτο απορριμματοφόρο στην Ελλάδα που διαθέτει τη νέα αυτή αντιρρυπαντική τεχνολογία και το όχημα επιθεώρησε το μεσημέρι στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, στη νέα παραλία, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος , συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Κώστα Καζαντζίδη.

Στα καταστήματα της πόλης έχουν δοθεί ειδικά δοχεία για τη συλλογή των τηγανελαίων. Τα χρησιμοποιημένα έλαια συγκεντρώνονται από το τμήμα ανακύκλωσης του κεντρικού δήμου, το οποίο με τη σειρά του τα παραδίδει στο ΕΚΕΤΑ, όπου και γίνεται η μετατροπή τους σε βιολογικά καύσιμα με μηδενικούς ρύπους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε