Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο ΤΕΙ για να διώξουν νεαρούς διαδηλωτές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι αστυνομικοί μπήκαν το πρωί μέσα στο κάμπους του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση της διοίκησης του ιδρύματος.

Κι αυτό γιατί, ομάδα άγνωστων νεαρών -περίπου 20 άτομα- συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία της διοίκησης, διαμαρτυρόμενη για την επιχείρηση εκκένωσης των φοιτητικών εστιών “Δέλτα” του ΤΕΙ, πριν λίγες μέρες, οι οποίες βρισκόταν υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ομάδα των νεαρών διαλύθηκε χωρίς να γίνουν επεισόδια, ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στους χώρους του ιδρύματος και μέσα στο κτίριο διοίκησης.

Ο Ενιαίος Σύλλογος καθηγητών του ΤΕΙ διαμαρτυρήθηκε στην διοίκηση του ΤΕΙ για την “απρόκλητη”, όπως τη χαρακτήρισε, είσοδο της αστυνομίας στο ίδρυμα, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα καταγγέλλει το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά, μετά την μεταπολίτευση, που αστυνομικές δυνάμεις μπαίνουν σε πανεπιστημιακό χώρο, χωρίς προηγουμένως να έχουν προηγηθεί ποινικές πράξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δέκα συλληφθέντες στην κατάληψη του ΤΕΙ

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από την επιχείρηση της Αστυνομίας στο ΤΕΙ της κατάληψης – Τι βρήκαν μέσα οι Αστυνομικοί – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

“Μηδενική ανοχή στην ανομία” το μήνυμα του Υπουργού για την εισβολή αστυνομικών σε ΤΕΙ – 10 συλλήψεις αντιεξουσιαστών!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε